Hoenson op het tandvlees naar een 5e plaats in Holten

hoenson-holtenVerpalen KTM / Plantuitjes.com rijder Michel Hoenson is in de tweede wedstrijd van het ONK Enduro Kampioenschap in Holten op het tandvlees naar een 5e plaats gereden in de E2 klasse.
De Zondag voor de wedstrijd in Holten is Michel hard ten val gekomen tijdens een wedstrijd van het ONK 500cc Motorcross in Boekel toen hij een gevallen rijder met hoge snelheid niet meer kon ontwijken. Eenmaal gestart werd het al snel duidelijk dat het lichaam protesteerde maar Michel was vast besloten de wedstrijd in uit te rijden.

De Enduro in Holten was weer erg mooi en ook erg lang. De wedstrijd werd verreden over 4 rondes met in totaal 12 proeven. Rond half 9 ging Michel van start en even voor half 5 kwam hij over de finish.

Gedurende de dag was Michel te vinden op een 6e/7e plaats in de E2 klasse met bij het ingaan van de laatste ronde meer dan 1 minuut achterstand op de 4e plaats.
Omdat het lichaam steeds minder protesteerde gaf dat als resultaat dat de tijden van de proeven in de laatste ronde fors naar beneden gingen. De laatste ronde werd alles op alles gezet en dat zorgde er voor dat Michel op uiteindelijk op een 5e plaats is geëindigd met zo’n 14 seconde achterstand op de 4e man.

“We hebben van een moeilijke dag het beste gemaakt. De motor was weer super voor elkaar en heeft gelukkig geen verkeerde klap gegeven. De laatste proef van vandaag (de Zuurberg) werd ik 9e in de scratch, dat begint ergens op te lijken. Ik kijk enorm uit naar de volgende wedstrijd” vertelt Michel.