Antony Donders zevende in het ONK Enduro in Holten

Laurense Husqvarna-rijder Antony Donders is in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Holten op een zevende plaats geeindigd. Antony streed lang met een groepje van rijders voor een plaats in de top vijf maar omdat hij net niet zuiver genoeg reed, kon hij het gevecht niet in zijn voordeel beslissen en eindigde als zevende!

Antony besteedde op vrijdag veel tijd aan het lopen van de proeven. Proef 1 en 3 waren echte mooie enduroproeven terwijl proef 2 iets minder was met veel kort en krapwerk. Er stond de rijders een zware dag te wachten met vier ronden waarbij 12 proeven de uitslag bepaalden. De proef op de Zuurberg moest in iedere ronde zelfs twee keer gereden worden.

Antony begon gelijk met een snelle tijd in de eerste proef. Hij sloot deze proef af als zesde in de E2 klasse en zat binnen een seconde van de vierde man. De hele dag reed hij met een aantal rijders dicht bij elkaar. Echter in proef 3 op de Zuurberg verloor hij telkens wat tijd op zijn naaste concurrenten omdat hij hier wat fouten en een kleine valpartij maakte.

Omdat hij in de eerste twee ronden iets teveel had gegeven, moest hij in de derde ronde iets gas terug nemen. Toch wist hij constante tijden neer te zetten in de proeven en eindigde op een nette zevende plaats. ‘’Er had meer ingezeten maar helaas was het rijden in Holten niet zuiver genoeg,’’ vertelt Antony.

Op zondag 8 april staat de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in het Belgische Mettet.