Belgisch podium voor NL Jeugdrijders!!!

Jorn-Zoetekouw_BK-ChimayMeer foto’s. De uitslagen. Een fraaie, uitdagende en pittige wedstrijd, die enduro-sprint in het Belgische Chimay. Twee lange proeven en zeven ronden voor de inters en de beloften bracht het proeftijd totaal voor scratchwinnaar en WK rijder Antoine Magain op 1:41:04. Daan Bruijsten deed er 4 minuten langer over en hij reed naar de 10e plaats.
Bij de beloften zaten de NL jeugdrijders al eerder in de top vijf maar nu reed Marc Zomer zelfs naar een keurige derde plaats en Mike Bokslag overwon de vele bulten, kuilen, knippen en knetterharde afhangende bochten voor een 6e plaats.

Dan was er nog voor het eerst de nieuwe Youth klasse. 125 cc zonder rijbewijs en op de aanhanger van proef naar proef. In Chimay was het zelfs lopend te doen. ONK Jeugd cracks Jorn Zoetekouw en Kaiya Brouwer rolden het acht man sterke veld op en ze werden prachtig 1 en 2! En ze hebben meteen Frans geleerd want na het proeven lopen op zaterdag hoorden we ze verzuchten: “NondeJu, wat een proeven.

Die 5 andere Nederlanders die ook enorm veel geleerd hebben, moet ik nog even uit de lijsten vissen.