Erwin Dekker bij de quads en Nick Janssens uit België wint de OER rally 2018 bij de motoren

De OER 2018 was weer een groot offroad feest en als je alle waypoints weet aan te doen zwaarder als een NL enduro en dat 6 dagen lang. De eerste klim in Roemenië was meteen scheidsrechter, slechts 30 van de 60 deelnemers wist legaal boven te komen, de toon is gezet. Naar de klim volgde een heerlijke route, hoe verder de dag hoe mooier het werd. Als ’s avonds Bogdan, lid van de Roemeense Mountain Resceu, eigen gestookte schnaps serveert zit de stemming er goed in en zijn we allemaal helden.

De volgende morgen krijgen we te maken met het Roemeens onweer, slimmeriken namen de eerste 100 km de bypass route, uiteraard gingen 30 man welke nog geen strafpunten op had gelopen wel de onneembare route op, wat hebben ze geknokt. Stuk voor stuk helden, gelukkig was de laatste 200 km weer goed te rijden en de slotklim van de Romaniacs tot aan chickenlijn 4 goed te doen. Nu hadden we dit jaar naast NL enduro kampioenen meerdere goede rijders mee, dat heeft ORG geweten. Marco en Wouter hebben zich uit de naad moeten werken om alle motoren beneden te krijgen. Het ORG punt was goed te halen maar de mannen wilden gewoon verder naar de top, met als gevolg dat de motoren alle kanten opvlogen! Verleden jaar met de Romanics lukte het 8 deelnemers van de 550 om boven te komen en verdorie, Wouter zet aan en weet verdorie foutloos in een streep de top te bereiken, Hulde Wouter!!

Dag 3 was ook zo weer een heerlijke dag, het mooiste weer van de wereld en dan een pracht tocht door  de wonderlijke bergwereld rond Sibiu. Slechts 1 klim naar 2200 meter hoogte moest worden aangedaan, Dit lukte zeker niet iedereen met als gevolg dat het klassement langzaam maar zeker opgemaakt werd.

De laatste 3 dagen waren nog mooier om te rijden, sommigen hebben de mooiste rijdag uit hun carrière beleefd, terwijl anderen het weer de mooiste rally ooit gereden vonden. Als je  alle waypoints weet aan te doen ben je al een grote, maar als je dan ook nog voor een beker wilt gaan wordt het super spannend. Bij de motoren was Bas Erkelens de winnaar, helaas voor Bas  waypoint gemist, met een 4e plaats overal tot gevolg. Bij de Quads was het al niet anders, Christiaan van der Hout van de quadwinkel in Barneveld ging een nutteloos gevecht aan met Frank, daar Frank al 15 strafpunten op had gelopen daar hij met pech stond op dag 3. De twee kemphanen gingen echt goed, helaas ook een waypoint gemist. Dont miss this point stond nog in het Roadbook vermeld, ha ha. Helaas voor Christiaan ook naar 4e overal gezakt.

De winnaars hebben stuk voor stuk slim gereden, Bij de Quads had Erwin Dekker dont mis this point wel gemerkt en ging gewoon stapvoets tot aan het punt en hup naar rechts naar het waypoint, niet alleen het waypoint gepakt, maar nog belangrijker je komt dan ook niet in de problemen en de route blijft gewoon te rijden! Bij de motoren ging het er echt om 11 van de 40 motorrijders hadden alle waypoints en het was echt niet te voorspellen wie met de eer ging strijken, helaas voor de Nederlanders waren de Belgen te rap, wel met een geweldig slotfeest tot gevolg, Bekijk de beelden op Twitter: https://twitter.com/gerjanleppink

12 meter lengte aan tafels werden vol met bier gegooid, buik glijden of zo iets. Waar blijven de Ollanders schreeuwen de Belgen, dat moet je niet tegen Enduro Club Drenthe zeggen, wat een feest. Erwin ging als DJ helemaal uit zijn dak en als Normaal voorbij komt gaat de Honda van Robert in de toeren begrenser, IIIIAAAAA wat een feest.

En de Winnaars:

Uitslag OER 2018 motoren :
1ste Nick Jansens.
2de Pieter van Mechgelen.
3de Frans Daris.

Uitslag Quads OER 2018
1ste Erwin Dekker.
2de Wietze en Peter ten Hoor.
3de Vader en zoon Garrits.