ONK Jeugd 2018: Geslaagde finale Rilland

Jeugdenduro-finale-rilland-Kaiya-Brouwer-kampioen-JE2Meer foto’s. / Uitslag. / Eindstand. Een mooie finale die met 29 finishers voor een “verweg” finale een redelijke opkomst kende. Gelukkig voor de organiserende MEVZ werd het ’s middags al lekker druk voor de offroad rit en voor de cross county op zondag hadden zich zelfs 80 teams en 50 solo’s ingeschreven.
Met vijf ronden van 24 minuten en één proef van dik 5 minuten werd het geen loodzware finale. Maar, die zeer afwisselende proef bood wel alles en toverde toch wel wat zweetdruppels tevoorschijn. Een heel mooie combinatie van crossbaan en enduro-4×4 gedeelte en wat extreme elementen (dank aan o.a. Alex van den Broek) en die uiteraard met bypass. Een rioolpijp van 85 cm is voor een 85 cc best wel hoog en niet iedereen had de bordjes met hard en soft gezien, zo leek het wel. Het was eigenlijk een enduro- en crossproef in één.
Bij de JE2 werd het voor de dagprijzen nog spannend. Aan de meet had Kaiya Brouwer 8 seconden over op Jeremy Knuiman. “Crosser” Davey Nieuwenhuizen moest deze keer wat meer toegeven maar hij pakte toch een mooie derde plaats. In deze volgorde eindigt ook het kampioenschap.
In de JE1 klasse pakte Ties Bennink de grootste beker, ruim voor Siebe Winters. Die werd dan weer op maar zes seconden gevolgd door Boaz Bijtjes. Ties Bennink werd zo kampioen in de JE1.
Bij de daglicenties haalde Stan van Diemen de hoofdprijs. Damien Knuiman werd knap tweede in zijn eerste enduro en Tygo Waenink eindigde als derde.