JORN ZOETEKOUW OPNIEUW IN DE TOP VIJF IN HET ONK ENDURO

jorn-zoetekouw-harfsen-foto-john-lendersJorn Zoetekouw van het JTX Racing KTM team is in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Harfsen op een vijfde plaats geeindigd in de E1 klasse. Aangezien er twee Belgen voor zaten, was Jorn de derde Nederlander in de uitslag.

De omstandigheden waren in Harfsen nog zwaarder dan een week eerder in Hellendoorn. Op vrijdag had Jorn de proeven goed verkend en deze lagen er voor zijn gevoel mooi bij. Omdat Jorn behoorlijk ver achteraan moest starten, slaagde hij er niet in om in de eerste proef een goede tijd neer te zetten. Ondanks dit voelde het rijden lekker aan in de stoffige omstandigheden. Dit liet hij vervolgens in verschillende proeven zien want met zijn tijden zat hij hier slechts 2 tot 3 sec van de topmannen af. Tegen het einde van de enduro moest hij iets toegeven op hun. Toch heeft hij laten zien dat hij op zijn 125cc machine in het diepe losse stofzand met de snelste jongens mee kan draaien.

Jorn sloot de dag af op een vijfde plaats in de E1 klasse en was hiermee de derde Nederlander. Aankomende zaterdag gaat het kampioenschap verder in Zelhem.

Foto: John Lenders