GEMENGDE GEVOELENS VOOR ANTONY DONDERS NA ONK ENDURO IN ZELHEM

antony-donders-zelhem-foto-john-lendersLaurense Husqvarna-rijder Antony Donders heeft in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem een tegenslag voor de kiezen gekregen.
Donders kende een wisselende dag waarbij het in het begin moeizaam ging, later was hij iets te gretig en tot overmaat van ramp ging hij in de tweede proef van de laatste ronde met motor en al kopje onder. Toch zette Donders door en wist er een elfde plaats uit te halen in het dagklassement waarvan hij de achtste Nederlander was.

Na twee sterke enduro’s reisde Antony gemotiveerd af naar Zelhem. Er stonden drie ronden op het programma van zo’n 70 kilometer. Er waren drie proeven uitgezet waarvan er één op het mooie crosscircuit van Halle was uitgezet. Daarnaast was er de spektakelproef en een proef op en rond het trialterrein van Zelhem.

In de eerste ronde ging het rijden nog wat moeizaam maar toch waren zijn tijden goed voor een top vijf positie. Toch kon het rijden voor zijn gevoel beter en dit ging hij in de tweede ronde proberen te verbeteren. Helaas begon hij daardoor teveel te pushen waardoor hij teveel foutjes maakte. Antony wist zich te herpakken en begon weer mee te strijden. Helaas ging het in de tweede proef van de laatste ronde helemaal mis in een diep watergat waarbij hij ten val en samen met zijn motor volledig onder water ging. Antony kon niet meer doen dan de proef rustig uit te rijden waardoor er veel tijd verloren ging.

In het dagklassement eindigde Antony op een elfde plaats waarvan hij de achtste Nederlander was.

Commentaar Antony Donders: ‘’De organisatie had er een flink gat volgepompt met water, wat in mijn ogen en van veel andere rijders veel te diep en iets te veel van het goede was. Spektakel is mooi, maar de meeste rijders die hier hun motors door kapot hebben gereden moeten over drie dagen wel alles weer klaar hebben staan voor de kampioensrit, hier heeft men helaas weinig rekening mee gehouden.’’

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Antony nog steeds op een vijfde plaats in de E2 klasse. Aankomend weekend staat de kampioensrit in Vorden op het programma.

Foto: John Lenders