Mathias Van Hoof wint zijn eerste enduro in de inter klasse

Het WK van Portugal was nog maar net achter de kiezen of de volgende wedstrijd stond al voor de deur. De Herentalse enduro piloot had de vermoeid en de opgelopen keelontsteking nog in het lijf maar toch werd er al op vrijdag afgereisd naar de franse champagne stad Epernay. Hier vond de 4e wedstrijd van het Belgisch kampioenschap plaats.

Na een hele natte week en een verkenning op zaterdag in de gietende regen ging Mathias van start voor 3 rondes van 80 km met telkens 2 proeven hierin. “ Tijdens de verkenning op zaterdag was special 1 me op het lijf geschreven. Smal , technisch , soms snel en heel glad in de eerste ronde was ik helemaal in mijn element. Nochtans waren het totaal andere omstandigheden dan de 30C en beenharde ondergrond va Portugal toch had ik direct een goed ritme te pakken. Na 1 ronde stond ik dan ook 3e algemeen ( scratch ) en 2e in mijn klasse. In ronde 2 ging het echter goed fout. Doordat er veel te veel deelnemers waren moesten wij lang wachten met het ingaan van de eerste special. Er waren maar liefst nog 60 piloten in de special waarin inhalen quasi onmogelijk was. Een tragere piloot stond beneden in een diepe kuil volledig uit het zicht naast de motor. Ik knalde er vol op en kwam goed ten val. De motor zat volledig onder het slijk en zat klem in de andere piloot zijn motor.”

Na veel trek en duw werk kon de Beta terug gestart worden en werd de proef gefinisht met een tijd ruim 50 sec trager dan ronde 1. In de daarop volgende proef ondervond Mathias toch wel last van zijn crash eerder die dag. Met het ingaan van de laatste ronde moest hij alle sop alles zetten om te kunnen winnen. Hij kwam uiteindelijk na alle proeven opgeteld als tweede binnen. Echter had zijn naaste collega had jammer genoeg 2 min staftijd opgelopen door te laat te klokken in de laatste ronde. Hierdoor won Mathias zijn eerste wedstrijd in de inter klasse.

“ Ik ben echt super tevreden. Het was echt lang geleden dat ik nog eens een wedstrijd heb kunnen winnen. Heel de dag lang wel wat pech en tegenslag gehad en om dan na zo een zware wedstrijd en nog met de ziektekiemen” in men lijf te kunnen winnen geeft echt wel een goed gevoel. Na het podium van vorige week en de overwinning deze week gaan we proberen op dit elan verder te gaan want de goede flow heb ik alvast te pakken!”