EEN KWART EEUW BRESLAU RALLY, MIRJAM POL EERSTE VROUWELIJKE WINNAAR

Ze ging niet voor het klassement, ze kwam naar Polen om in de Breslau Rally testkilometers te maken met haar Dakar rallymotor. Hoe succesvol zijn haar testkilometers gebleken; ze heeft al haar concurrenten achter zich gelaten. Mirjam Pol, rijdend onder de vlag van DaklaPack Rallysport, won vrijdag de Breslau Rally 2019 in het enduro-klassement.

Donderdag dubbele winst
Wederom laat Mirjam zien waar haar kwaliteiten liggen; navigeren, met haar koppie rijden en volhouden. In de nacht-etappe donderdag baalde zij enorm omdat ze al voor een groter gat tussen haarzelf en haar concurrenten had kunnen zorgen. “Tot kilometer 51 ging het perfect maar daarna reed ik verkeerd en kon ik de juiste route moeilijk vinden”, liet zij ‘s nachts weten. Uiteindelijk bleken haar concurrenten behoorlijke straftijden opgelopen te hebben waardoor zij zowel de dag- als ook de nacht-etappe op haar naam kon zetten.

Constant gereden en respect van collega’s
Met een tijdsverschil van 02.59 minuten op de nummer 1 in het algemeen klassement stond zij vrijdag aan de laatste etappe. Een zware en lange etappe waarin zij veel kopwerk verrichtte maar op het juiste moment weg wist te rijden van haar grootste concurrent, de Duitser Christof. Uiteindelijk was Pol 20 secondes sneller dan Christof en schreef zij de Breslau rally 2019 op haar naam. Als eerste vrouw op de motor.

Mirjam: “Ik heb mooi constant gereden, veel geleerd, mijn rallymotor goed kunnen testen en ben dan ook erg blij met deze overwinning. De andere deelnemers, allemaal mannen, waren wel onder de indruk van mijn rijden.”

Voorbereiding op Dakar 2020
Een mooie voorbereiding voor de Dakar Rally 2020. “Juist door wel met mijn rallymotor hier te rijden heb ik het mij moeilijker gemaakt. Op een enduro-motor was het zeker makkelijker geweest. Het heeft zo moeten zijn, want uiteindelijk heb ik deze overwinning ook te danken aan het feit dat mijn motor een grotere brandstoftank heeft, waardoor ik geen tankstop nodig had.”

Fotocredits: www.rallymaniacs.com en www.mirjampol.com