Zelhem: 41e Jan van Beekrit mét Kampioenshuldiging !

Zoals bekend wordt de laatste wedstrijd voor het KNMV enduro Kampioenschap 2019 toch wel onverwacht in Zelhem verreden. Door allerlei toestanden omtrent vanggewas- en stikstof discussies heeft EMC Enter aangegeven de 2 daagse Kampioensrit dit jaar niet te kunnen organiseren. Daardoor is de enduro in Zelhem automatisch de laatste wedstrijd van deze competitie geworden.
Gelukkig kan de ZAMC beschikken over veel natuurterreinen waardoor er eigenlijk altijd wel een aantrekkelijke route met competitieve proeven kan worden uitgezet. Maar pas op, ook de Zelhemse organisatie heeft dit jaar behoorlijk moeten improviseren om aan al die milieu regels te voldoen met als gevolg dat diverse maisplakken uit de route zijn geschrapt. Op maandag 14 oktober konden pas alle seinen op groen worden gezet……
Al snel kwamen er verzoeken of de ZAMC de traditionele kampioensfeestavond er aan vast wilde knopen. Of zoals een goede bekende uit het wereldje het verwoorde: “in Zelhem kunnen ze wel een feestje organiseren”. En eerlijk gezegd, zo dachten we er bij de ZAMC ook over. In goed overleg met de KNMV heeft de Zelhemse organisatie besloten direct aansluitend aan de rit ook de traditionele prijsuitreiking te gaan verzorgen. Een gelukkige omstandigheid daarbij is dat er momenteel een flinke uitbreiding van het ZAMC clubgebouw plaatsvindt. Hierdoor kan een forse tent direct vast aan het gebouw geplaatst worden.
Maar uiteraard hebben we in Zelhem ook te maken met “spelregels” van onze vergunningen en met afspraken met onze buren en Gemeente. Daarbij speelt ook dat we in juni j.l. best wel wat “overlast” hebben veroorzaakt tijdens ons weekje TrialGP. Natuurlijk gaat het op 2 november a.s. helemaal goed komen, alleen zal een live muziekband ontbreken. Maar heb geen zorg, de club zal uiteraard zorgdragen dat verder ALLE ingrediënten aanwezig zijn voor een super gezellige afsluiter van het enduro seizoen 2019.
Zoals gebruikelijk zullen alle Nationale enduro kampioenen, maar ook de kampioenen van de Jeugdenduro, de verschillende scratch winnaars, de Rookie of the Year gehuldigd worden, en natuurlijk zal ook de Vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt worden.
Alle redenen dus om aanwezig te zijn voor opnieuw een “gezellig enduro kampioensfeestje” in Zelhem! En misschien kunnen we nog een uniek extra feestje vieren als,………als Hans Vogels er in slaagt voor de 10e keer de Jan van Beek wisseltrofee te winnen. ……..!!
Voor diegene die met caravan, bus of camper willen overnachten is de mogelijkheid aanwezig om in het rennerskwartier te blijven staan. Ook zijn er diverse mogelijkheden bij de diverse hotels of B&B’s in de omgeving of om bij Bungalowpark Wolferswoud een aantrekkelijk arrangement te scoren.
Samengevat; hierbij nodigen wij alle endurorijders en fans u uit voor de After-enduro party 2019 in Zelhem. Het gaat weer een bijzonder evenement worden…….. !