ANTONY DONDERS PAKT ALLEREERSTE PODIUMPLAATS BIJ DE INTERS IN EEN ONK ENDURO

De Hannamax KTM-rijder Antony Donders heeft zaterdag in Bergeijk zijn allereerste podiumplaats in een ONK Enduro wedstrijd van de inters weten te behalen.
Donders reed vanaf het begin af aan sterk en wist derde te worden in de E3 klasse.
Antony was er sinds het ONK Enduro in Holten qua wedstrijden even tussenuit geweest. Omdat hij vorig jaar november vader is geworden van een zoon had hij daarna niet meer gereden. Hierdoor had hij het moeilijk in Holten en daardoor besloot hij om het even rustiger aan te doen.

In mei veranderde Antony van werkgever en ging een nieuwe uitdaging aan bij Hannamax Motorsport. Daardoor heeft hij niet veel later de overstap gemaakt van de Laurense Motors Husqvarna 300 2-takt naar een KTM EXC500 van Hannamax Motorsport. Bij deze wil Antony Laurense Motors nogmaals bedanken voor de goede steun in de afgelopen jaren.

Na al deze veranderingen is hij zich weer gaan concentreren op de ONK Enduro wedstrijden van het naseizoen. Helaas kampte hij in Hellendoorn met een klein technisch probleem waardoor hij in de eerste ronde al op moest geven. Omdat hij zijn eerste wedstrijd op KTM heel anders had voorgesteld, reisde hij met extra motivatie af naar Bergeijk voor de volgende wedstrijd.

In Bergeijk hadden ze vier mooie proeven uitgezet en door de zware route was het een echte enduro. Gelijk vanaf het begin zette hij goede tijden op de klok en bouwde hiermee een stevige derde plaats op in de E3 klasse. Dit zorgde ervoor dat hij met een ruime voorsprong op de vierde man aan de laatste ronde kon beginnen. Door het maken van veel kleine foutjes verloor hij zijn voorsprong maar gelukkig kon hij met een voorsprong van tien seconden op de vierde man toch derde worden in de einduitslag. Hiermee behaalde hij zijn allereerste podiumplaats bij de inters. Antony was niet helemaal tevreden over zijn laatste ronde maar hij is blij dat hij weer een keer plaats mocht nemen op het podium.

Aankomende zaterdag staat de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Vorden.
Fotocredits: Joy Wullink