ISDE DEBUTANT MICHEL HOENSON START IN PORTUGAL

ANNA PAULOWNA. Enduro rijder Michel Hoenson start binnenkort bij de FIM International 6-Days of Enduro in Portugal. Van 11 t/m 16 november is het wegracecircuit in Portimão het kloppend hart van deze speciale WK Enduro voor zowel diverse landenteams als clubteamrijders. Voor Hoenson is het de eerste keer dat hij deel neemt aan dit evenement en hoopt veel ervaring op te doen.

Hoenson, normaal actief in de ONK 500cc motorcross en E2 enduro competitie heeft het afgelopen seizoen grotendeels langs de kant gestaan in verband met het herstel van een kruisbandreconstructie. Eind augustus is hij voor het eerst weer op de motor gestapt en inmiddels is hij fit genoeg om deel te nemen aan deze 6-daagse enduro wedstrijd.

“Ondanks dat ik niet veel motor uren heb gemaakt ben ik erg tevreden over hoe het gaat. Het rijden verleer je niet zomaar, het is meer de conditie en het mentale gedeelte. Ik merkte in het begin dat ik mijn focus snel verloor en dat zorgde er ook voor dat ik bij de ONK in Vorden even hard ben afgestapt, misschien is dat wel goed geweest. In Harfsen ging het alweer een stuk beter!
Ik ga in Portugal zo goed mogelijk mijn best doen en ik weet wat ik kan. Mezelf een doel stellen om op een bepaalde plek te finishen is lastig omdat mijn concurrenten over de hele wereld vandaan komen, ook is de ondergrond daar voornamelijk van steen/rots, heel anders dan in Nederland dus.” aldus Michel

Naast de individuele deelname doet Michel ook mee als clubteamrijder voor de “VAMC” uit Vorden samen met Bas Klein Haneveld en Wesley Aaldering.

Via https://www.facebook.com/MichelHoensonRacing/ kunt u Michel volgen.