RedBull Romaniacs in aangepaste formule toch van start in corona tijdperk

Geen city-proloog maar een “tijdrit”

Vandaag ging de 17e editie van de RBR van start onder de welluidende doch onheilspellende naam “Vertical Madness edition”.
Nog nooit hoefden in de komende 4 offroad dagen zoveel hoogte meters geklommen (en weer gedaald) te worden.
Vanwege de beperkende maatregelen rondom het coronavirus diende de spectaculaire city proloog geschrapd te worden, maar hiervoor had het creatieve brein achter de RBR; Martin Freinademetz iets nieuws bedacht.
Een Time Trial Qualification, oftwel een tijdrit net buiten de stad Sibiu, waarin al enige pittige passages waren opgenomen.

Onze man in Sibiu; nr. 23 Rienk Tuinstra die als enige Nederlander een startplek in de WESS “Gold class” heeft, had er weer zin in maar verwacht naar eigen zeggen de komende dagen nog wel wat horror taferelen in de Roemeense wildernis.
Saiilant detail; met het verbod op publiek en support crews op de route, is er bij de moeilijke passages ook vrijwel geen hulp van buitenaf meer mogelijk voor de rijders.
Geen sleurende fabrieksteams die hun rijders bijna naar boven sjouwen meer dus maar een ieder zal veel meer op zichzelf aangewezen zijn, dit zou Rienk juist goed moeten liggen, dus zijn zaakwaarnemer Wopke Hoekstra sluit een top10 klassering, dus net achter de wereldtop, dit jaar dan ook zeker niet uit.

TTQ resultaten.
Wade Young van het Sherco factory Racing team wist de 17 km lange kwalificatie te winnen in bijna 39 minuten met 44 sec. voorsprong op 2e man Alfredo Gomez(HSQ),
Als 3e man finishte Billy Bolt (HSQ) op vrijwel dezelfde tijd.
Rienk Tuinstra parkeerde zijn KTM 300 als 11e onder de redbull boog op 9 minuten van de winnaar.
Redbull TV had hem nog even in beeld op de route: https://www.redbullromaniacs.com/live-news/d/news/rienk-tuinstrafrom-the-netherlands/

Prima uitgangs positie dus, alleen heeft Rienk wat maag/darm problemen, hopelijk zijn dat slechts wat onbewuste zenuwen en kan hij morgen toch redelijk fit de 1e offroad dag in.
Wetende dat geen enkele dag kado gegeven word in de RBR, maar dat op dag1 de rijders meestal even flink aan de bak moeten, belooft het voor morgen weer een prachtige strijd te worden.

=========================================
Info Website Rienk Tuinstra: www.enduroriding.ro