Pake Jarvis pakt leiding op eerste echte offroad rallye dag in Redbull Romaniacs

Rienk Tuinstra sluipt de top10 binnen.

Dat leeftijd ook maar gewoon een nummer is bewijst Graham Jarvis (HSQ) wederom, door op zijn 45e de 1e offroad rallye dag van deze RBR te winnen.
Manni Lettenbichler(KTM) finishte als 2e op 36 sec. en ligt op koers om zijn titel wellicht te kunnen prolongeren. Hij bouwde al een kleine marge op naar Wade Young die op de Factory Sherco 300i op 5 minuten finishte.
De top van de goldclass rijders; Young, Bolt, Lettenbichler en Jarvis reden vandaag vrijwel de hele dag vrij gegroepeerd en moesten zelfs af en toe op elkaar wachten bij de moeilijke passages waar slechts 1 spoortje naar boven beschikbaar was.
Close racing dus op sommige klimmetjes: https://www.youtube.com/watch?v=_miNS0CtXJM&feature=emb_rel_pause

Taddy Blazusiak kwam nog wel als 3e over de streep, maar scheen na juryberaad echter een stuk “off-track” gereden te hebben en krijgt 37 minuten aan den broek.
Hij zakt gelijk naar plek 8.

Voor wie de naam van KTM factory rider Johnny Walker mist, dat klopt, hij brak een paar weken geleden zijn elleboog in een training en deze zwaarste wedstrijd van het jaar komt voor hem dus nog te vroeg.
Verder wel de geijkte namen in de top zoals verwacht. De eerste uitvallers zijn er uiteraard ook al en nog niet iedereen is binnen.

Lettenbichler lijkt superfit en staat op plek 2 na de 1e rallye dag, kan hij zijn RBR kampioenschap in 2020 prolongeren?De top7 staat op slechts 18 minuten van elkaar. In een extreme enduro race waarbij 1 foutje op een klim of een navigatiefout je zo een paar minuten kan kosten ligt alles dus nog open.
Mijn voorspelling: Jarvis houdt het uiteindelijk niet vol na de eerste 2 a 3 zware dagen en Lettenbichler en Young gaan om de winst strijden.
Ik zet er echter geen kratje pils op, want ook die mannen moeten wat geluk hebben.
We zullen het zien, the race is vanaf vandaag dus echt on!

Op 1 uur en 18 minuten van winnaar Jarvis kwam vandaag onze Friese landgenoot Rienk Tuinstra (bib 23) over de finish.
“De track was vandaag wel aardig en alleen de laatste helling was echt nat en glibberig”, aldus Rienk na de race.
Zijn darmklachten zijn gelukkig minder geworden en na een ochtendzit in het bos voorafgaand aan de start, waarbij nog sprake was van een enigszins zachte consistentie, hoefde hij verder niet te stoppen.
Dit leverde hem een 9e plek in de daguitslag op en tevens is dat nu ook zijn “overall race” klassering.
Hij hoeft morgen dus alleen maar aan te pikken bij zijn voorganger Blazusiak om verder te stijgen in het algemeen klassement… 😊

Info Rienk: www.enduroriding.ro

© Van uw corona-vrije reporter Wopke Hoekstra
===========================================