Bas Klein Haneveld begint enthousiast aan het ONK Enduro in Vorden

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team kwam afgelopen zaterdag aan de start in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden. Klein Haneveld had de hele dag een goed ritme in handen en zat lekker op de motor. Hij finishte als zevende in de E2/3 klasse, wat hem ietwat tegen viel maar in de komende wedstrijden gaat hij proberen om verder naar voren te zitten.

Nadat er anderhalf jaar geen ONK enduro wedstrijden meer waren geweest, was het afgelopen weekend dan eindelijk zover! Het was gelijk de thuiswedstrijd van Bas omdat de wedstrijd in Vorden werd georganiseerd. Omdat Bas in de week voor de wedstrijd had geholpen met het opbouwen van de route en proeven, keek hij enorm uit naar de wedstrijd.
De weersomstandigheden waren goed en hij moest om 08:38 uur starten. Er waren drie proeven uitgezet: 1 lange bosproef en twee korte bosproeven.

‘’Het rijden ging vanaf proef 1 eigenlijk best wel lekker en ik zette in de eerste proef een scherpe tijd op de klok. Ik ben de hele dag eigenlijk niet bezig geweest met tijden van anderen en mezelf maar geprobeerd om lekker te rijden zonder fouten te maken.
Dit lukte goed, ik had plezier met het rijden en vond dat ik in een lekker ritme zat. De uitslag viel me echter een klein beetje tegen. Ik werd zevende in de E2/3 klasse en twaalfde in de scratch,’’ vertelt Bas.

Aanstaande donderdag begint het EK/ONK enduro in Hellendoorn waar Bas weer zijn best gaat doen om het resultaat van afgelopen weekend iets te verbeteren!