MAC Veldhoven viert 50 jaar, oa met een enduro trainingsdag jl 3 feb

Verslag Alex Peters. De Motor en Automobiel Club Veldhoven viert dit jaar zijn 50 jarige jubileum als een zeer actieve motorcross vereniging al weer vele jaren actief op circuit “de Landsard” in Eindhoven. De laatste jaren is het palet activiteiten uitgebreid met enduro en off the road.

De goedgevulde kalender voor enduro en off road rijders is als volgt
3   februari       Enduro trainingsdag
23 februari       ONK enduro
24 februari       Off road rit
14 september   NK jeugd enduro
15 september   3 uurs team enduro en presentatie Trofee en clubteams sixday.
6  oktober       KTM dag
17 november    Off road rit (ovb)

De enduro training dag is inmiddels achter de rug en was een zeer groot succes. Zo’n 60 rijders waarvan 20 jeugdrijders trainden onder leiding van de beste en/of meest ervaren Nederlandse top endurorijders : Toine van Dijk, Erik Verhoef, Kees van de Ven, Amel Advokaat, Mark Wassink, Robin Nijkamp, Erik Davids, Wesley Pittens en Geert Snellenberg (beide MT3 trainer), Marco Elting en natuurlijk thuisrijder Hans Vogels in zes groepen verdeeld over acht verschillende proeven. Deze lagen op meerdere locaties op en rondom het circuit en boden voor elk wat wils. Ook waren alle door sommigen gevreesde Eindhovense extreme gedeeltes erin verwerkt. Alle deelnemers hadden aanvankelijk een beetje tot heel veel moeite met de diverse obstakels in de proeven, maar na herhaaldelijk proberen en mede natuurlijk door de zeer goede adviezen van de al genoemde toppers lukte het bijna iedereen alle proeven inclusief de lastige rotsen- en afgezaagde boomstammetjes bak, de hoge rioolpijp, de evenwichtsbalk, de vrachtwagenbanden, de moddersporen, de kruip-sluip-paadjes maar ook de houten klimmen te nemen.
Er was dan ook de nodige voldoening onder de rijders al waren enkele jeugdigen een beetje gefrustreerd omdat zij proef 6 niet mochten doen (te moeilijk geacht). Maar dat deze knapen dat zouden kunnen stond als een paal boven water. Achteraf waren “heel veel geleerd’, ‘een onvergetelijke topgebeurtenis’ en ‘moeten we vaker doen’ vaak gehoorde reacties.
Maar de topopmerking kwam toch van oom en toekijker Gerard Jimmink, bekend van vele enduro kampioenschappen, gouden zesdaagse plakken en nog steeds te boek als hoogst geëindigde Nederlandse Dakarrijder, ‘die mannen leren hier meer in een dag als ik in een jaar moeizaam bij elkaar kon grabbelen’.
Mooiere complimenten konden initiatiefnemers Leon Reniers en Leo Brans en de toptrainers gesteund door de Offroad, Enduro en Trial commissie en KNMV Technisch directeur Sport Johan Becker zich niet wensen. Van deze dag is door de KNMV een mooie promotiefilm gemaakt die te bewonderen is via deze LINK.