Organisatoren gezocht voor offroad ritten

Was er bij jullie in de omgeving in het verleden niet ook zo’n off road rit?
Wie van jullie wil – net als wij voor zondag 22 september in Mill-Landerd doen – opnieuw of ook een off road rit in Brabant organiseren?
Deze rit zal mede leiden tot vermindering van het op plaatsen illegaal rijden in de bossen. Het geeft ons de mogelijkheid om op een leuke en betaalbare manier onze hobby uit te oefenen.
In Noord-Brabant hebben bestuurders van de provincie, gemeenten, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Brabants landschap, politie, Justitie, KNMV en de MON samenwerking gezocht om iets te doen aan het ‘wildrijden’ in natuurgebieden. Terecht of niet terecht: het is al enkele jaren de Brabantse klachtveroorzaker nummer één.

De bestuurders zijn van mening dat de (eeuwige) strijd tussen overheden, rijders en klagers voor een groot deel kan worden opgelost. Daarvoor kiezen zij voor drie pijlers:

  • meer communiceren met elkaar;
  • strenger handhaven op gasten die het verpesten, door dwars door natuurgebieden te rijden;
  • alternatieven organiseren: bijvoorbeeld ten minste 10 off roadritten voor de hobbyrijder, verspreid in het jaar en over de provincie.

Met ondersteuning van een ‘masserende’ adviseur om partijen (zoals gemeenten en natuurorganisaties) zoveel mogelijk op één lijn te krijgen, de gemeenten Mill – Sint Hubert en Landerd en vijf off-road clubs hebben wij het nieuwe evenement van 22 september rond kunnen krijgen. Maar er moeten snel meer off road ritten komen om op een legale manier onze hobby te kunnen blijven uitvoeren.

Nu is de tijd rijp om net als wij het stokje op te pakken en te komen tot nieuwe ritten. Ja, het kost wel moeite voor een eerste keer, maar je draagt wel bij aan legale ruimte voor jouw en onze hobby.

Er zijn mensen die jullie willen ondersteunen. Neem desnoods met ons contact op.

Theo Vialle OTR Capella Stampers
Peter van de Sanden De Peelrijders
Alwin van Doremalen Mac Veldhoven
Henk van der Spek enduro.nl