Thierry en Wesley Pittens eerste en tweede in het ONK Enduro in Amersfoort

Thierry en Wesley Pittens hebben zaterdag in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Amersfoort een eerste en een tweede plaats weten te behalen. Thierry won op overtuigende wijze de A1 klasse terwijl Wesley in de beginfase aan de leiding reed in de E3 klasse. Echter een aantal valpartijen kostte hem veel tijd waardoor hij de dag afsloot op een tweede plaats in de E3 klasse.

Omdat er op vrijdag slechts 1 proef verkent mocht worden door de organisatie, wisten de gebroeders Pittens op voorhand niet wat hen te wachten stond. Ondanks dit werd er toch met een goed gevoel afgereisd naar Amersfoort. Na een goede warming up vanaf de parkeerplaats naar de keuring, gingen Wesley en Thierry zelfverzekerd op pad voor een lange dag op de motor.

Wesley begon overtuigend aan de dag door de eerste proef gelijk met een grote voorsprong winnend af te sluiten. Proef twee bestond voor 75% uit asfalt en was zo’n twaalf kilometer lang. Wesley voelde zich hier niet zo op thuis en verloor hier een aantal seconden. De derde proef was uitgezet op en rondom de crossbaan van Leusden. Wesley had het hier beter naar zijn zin en stond na de eerste ronde aan de leiding. Ook in de tweede ronde wist hij de eerste proef als snelste af te sluiten. Helaas verloor hij dan weer vijftien seconden in de tweede proef. In de derde proef ging het dan weer goed maar helaas kreeg Wesley af te rekenen met wat motorpech. Dit probleem werd snel verholpen zodat hij met frisse moed aan de derde ronde kon beginnen. Deze ronde begon met een tegenslag in de eerste proef. Wesley kwam namelijk hard ten val en verloor hierbij kostbare tijd. De tweede proef was in deze ronde beter maar toch moest hij nog wat tijd toegeven op Mark Wassink. Ook in de derde proef ging het rijden lekker maar door een valpartij moest hij ook toen toezien dat Mark uit begon te lopen.

In de laatste ronde zette Wesley nog eens alles op alles en wist in de eerste proef de snelste tijd neer te zetten. Niet veel later begon het hard te regenen waardoor de supermoto proef spiegelglad was geworden. Wesley was in deze proef net iets te fanatiek en kwam ten val waarbij hij een minuut verspeelde op Wassink en het een gelopen strijd was. Tevreden keerde Wesley met een tweede plaats in de E3 klasse huiswaarts. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat de rijder uit Vorstenbosch nog steeds op een gedeelde eerste plaats.

Thierry had de smaak gelijk te pakken en wist zijn klasse met een verschil van twaalf minuten op de tweede man winnend af te sluiten. Echter in de scratch van de nationalen werd hij tweede. De eerste twee proeven waren zodanig snel dat Thierry hier op zijn 125cc machine toch iets tekort kwam op de zwaardere machines. Aankomende zaterdag gaat het kampioenschap verder in Vorden.