Gebroeders Pittens winnen ONK Enduro in Vorden

De gebroeders Pittens hebben beiden de vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden weten te winnen. Wesley pakte de zege in de E3 klasse en heeft hiermee de leiding in het kampioenschap in handen genomen. Thierry reed weer overtuigend en wist de A1 klasse met een voorsprong van maar liefst tien minuten te winnen en pakte daarnaast ook de zege in de scratch van de nationalen.

Met een goed gevoel vertrokken de gebroeders Pittens naar Vorden voor de vijfde ronde om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro. Het werd een lange endurodag waarbij de inters meer dan zeven uur op de motor zaten. De route was erg mooi en dankzij het mooie weer helemaal droog.

Met Wesley ging het gelijk vanaf de eerste proef aardig goed. Gedurende de dag liep hij steeds verder weg op zijn naaste concurrent, Mark Wassink. De tijden van Wesley bleven constant en hij slaagde erin om het tempo goed te handhaven. Omdat hij bij het ingaan van de laatste ronde een voorsprong had van zo’n twintig seconden, besloot hij om geen onnodige risico’s meer te nemen en sloot de dag dan ook winnend af. Dankzij deze zege heeft Wesley de leiding in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap terug in handen genomen.

Thierry ging ervoor om de scratch van de nationalen en de A1 klasse te winnen. Thierry reed overtuigend en wist in de bosproef tijden neer te zetten, die slechts twee seconden langzamer waren als die van de inters. Hij won de A1 klasse met een voorsprong van 10 minuten op de tweede man. Dankzij deze zege heeft Thierry tot nu toe alle wedstrijden in de A1 klasse gewonnen. Ook won hij de scratch in Vorden. Na vijf wedstrijden staat hij zowel in de scratch als in de A1 klasse aan de leiding.

Aankomende zaterdag gaan de gebroeders Pittens van start in de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn.