Jorn Zoetekouw; Mooie seizoensafsluiter, kampioen ONK Enduro 85cc

Vorige week zondag is de JTX rijder Jorn Zoetekouw kampioen geworden in de J1 klasse van het KNMV jeugd Enduro. Velen kennen Jorn natuurlijk van de motorcross waarin hij hoge ogen gooide bij de ONK’s, EK’s en zelfs een WK.
Afgelopen jaar 2013 was een jaar, waarin Jorn van de ene blessure in de andere blessure viel. Zijn groeispurt tijdens de winterperiode maakte het ook niet makkelijk om nog goed mee te kunnen bij de zware motorcross discipline. Met een verschil van meer dan 15 tot 20 kilo kom je eenvoudigweg teveel vermogen tekort, om je nog aan de landelijke en Europese top vijf te mogen meten. Want dat is het niveau waar Jorn stiekem toch hard voor knokte afgelopen jaren.

Bitter was dan ook de pil toen hij begin van het 2014 seizoen een nieuwe time-out moest inlassen om de overgang op 13 jarige leeftijd te moeten gaan maken naar de veel zwaardere 125cc klasse. De KNMV bood hem dit jaar wel een mooi alternatief namelijk een heel andere discipline in de motorsport en wel de Enduro wedstrijden. Hier speelt, naast het hard kunnen rijden, ook veel motorbeheersing en uithoudingsvermogen een belangrijke rol. Jorn twijfelde en had grote vraagtekens of dat over boomstammen en rotsen rijden met zijn oranje JTX machine nou echt wel iets voor hem was. Echter zoals Jorn iedereen kent, ging hij dan ook echt voor dit kampioenschap en wist hij dit kampioenschap waardig af te sluiten met de landstitel en als hoofdprijs werd hem door de KNMV het A1 motorrijbewijs aangeboden.

We willen iedereen bedanken die Jorn, tijdens de door zijn vader en moeder ingelaste Time-out zijn blijven stimuleren. Vooral alle reeds jarenlange trouwe sponsors en vooral Joep Teunesen van JTX, Toine van Dijk, Ronald Hoenselaar van KTM Nederland, Roald van Engelenburg en Rob van Uden van ee-Xparc.nl te Wanroy, die Jorn zelfs inzette bij een wedstrijd met de KTM Freeride tussen toppers als Stefan Everts, Jordi Tixtier en Valentin Guillod. Allemaal mensen die het geloof in Jorn afgelopen jaar hebben gehouden en hem door dik en dun zijn blijven steunen en vooral maar bleven aanmoedigen om niet compleet te stoppen. Zij hebben ervoor gezorgd, dat hij na een zeer slechte start van het 2014 seizoen, nu de rode nummerplaat in ontvangst mocht nemen van de zeer enthousiaste Leo Brans van Twin Air. Verder niet te vergeten natuurlijk all zijn cross maatjes en ouders die hem gesteund hebben in deze lastige periode. Echte maatjes voor het leven en zoveel waard.

Naast het enduro kampioenschap heeft Jorn hard gewerkt aan een comeback op zijn 125cc. We zullen Jorn in 2015 met zijn JTX KTM 125cc bij de ONK enduro’s zien rijden en als training hiervoor zal Jorn ook nog deelnemen aan een aantal wedstrijden bij de MON MX2 jeugdklasse. Alles lijkt erop dat de ingelaste Time out en het plezier tijdens de Enduro wedstrijden Jorn emotioneel en lichamelijk sterker heeft gemaakt en hij weer volop kan genieten van zijn passie De Motorcross. Onze dank aan iedereen hiervoor.
Jorn en familie Zoetekouw. www.jornzoetekouw.nl