Wim Vanderheyden: Sixdays dag5

Hallo,
Het zwaarste zit erop, 5 dagen lang hebben we alle hoeken en kanten van San Juan en omstreken gezien. Morgen volgt nog 39 km route en dan sluiten we af met een MX wedstrijd per klasse.
Vandaag was het een vrij korte maar wel zware dag. De route liep bijna uitsluitend over scherpe stenen en gedroogde rivierbeddingen. We gingen ook redelijk de bergen in en reden soms kilometers lang over een smal pad van amper 50 cm breed. Op zich geen probleem, ware het niet dat de wind langs de kant zat. Na dagen in het zand was het wel even wennen aan de hardere ondergrond en stenen in de proeven. Het ging redelijk maar zonder meer, zowieso begint het in je hoofd te spelen dat je zo dicht tegen het einde geen gekke dingen meer gaat doen. Al zal het feit dat het beste er al even af is, ook wel een rol spelen. Ik werd vandaag wederom 12de in de E3 klasse en zonder ongelukken kan dat niet veel meer veranderen.

Dat de dag korter was betekende niet dat er niets kon gebeuren, stenen genoeg die je uitlaat of carter zomaar kunnen doorboren. Dat gebeurde nog bij een Argentijn. Ik kon zijn oliesporen volgen, gelukkig voor hem haalde ik hem in en maakte er hem attent op. Later kwam hij mij bedanken want hij was zich van geen kwaad bewust, nu had hij het kunnen herstellen. Ook de Fransman Fabien Planet kroop door het oog van de naald, zijn voetpakking was lek en reed zo een time-check van 1.15 uur door om de 10 minuten water bij te vullen. Aangekomen bij de volgende TC kon hij het euvel verhelpen, weliswaar met de nodige 8 minuten straftijd.
Vanavond heb ik alleen nog een filter gewisseld en morgen wissel ik nog een band bij de laatste TC aan de crossbaan.
Zo, dat was het zowat voor vandaag. Groeten. Wim 74#