Zaterdag 15 november 2014 de 36ste Hamac enduro

De mannen en vrouwen van de Hamac zijn al enkele weken druk met de voorbereidingen voor alweer de 36ste Hamac enduro. Na een aantal dagen veldwerk kunnen we stellen dat het parcours in een perfecte conditie verkeerd.
Zoals al vele jaren is start en finish bij Camping de Vlinderhoeve alwaar het voor/ tijdens en na de enduro goed toeven is. Van daaruit vertrekken de deelnemers naar de 1ste van in totaal 3 klassements(bos)proeven. De eerste proef heeft plaats in buurtschap de Schoolt en kenmerkt zich door een mengeling van snelle bospaden met kruip-door-sluip-door en wat snelle akkers.

Vanaf de Schoolt gaat het via zeer veel onverhard naar de voormalige vuilstortplaats. Ook hier treffen de rijders een bosproef waarbij dit jaar elke op- en afgang van de voormalige vuilstort is benut. Dit hoogteverschil wordt afgewisseld met snelle en over het algemeen brede bospaden. Dit alles zorgt dat ook deze enduro-klassieker al jaren tot de favoriete proeven van Nederland behoort. Met het toenemen van het aantal klimmen en afdalingen zal dat dit jaar zeker niet anders zijn.

Na al dit spektakel is het tijd voor herstel aan mens en machine, hetgeen traditiegetrouw plaats heeft bij Fa. Meijer aan de Schepersweg in Harfsen. Na deze tankstop kunnen de deelnemers wederom de mouwen opstropen voor een uitdagende route door bossen en over akkers. Als laatste ligt dan de proef op het Motocrosscircuit van MC Hamac op de rijders te wachten. Dit jaar is dit geen traditionele crossproef, maar ligt de nadruk juist op de bossen rondom het circuit met hier en daar een verbinding over de grote en kleine baan. Een erg mooie (deels) nieuwe proef welke ook de naam bosproef niet misstaat.

Van daaruit gaan de rijders weer naar de Vlinderhoeve alwaar men zich kan opmaken voor de volgende ronde. De Nationalen en Inters rijden 3 rondes van ca. 72 km. Voor de daglicenties is het na 2 rondes afgelopen, maar gezien het selectieve karakter van de rit zal menigeen dan best aan een natje en droogje bij de Vlinderhoeve toe zijn.

De eerste rijders starten om 9:00 en de laatste rijders worden om 15:45 binnen verwacht. Vanuit de KNMV is er een experiment om dit jaar de Nationalen (op scratch) als eerste te laten starten, na een korte pauze (15 min.) zullen dan de Inters en daglicenties volgen.
We zijn als club ieder jaar weer erg blij met de medewerking van de vele landeigenaren, waardoor wij onze enduro tot een van de meest onverharde en mooiste van Nederland mogen rekenen. Een verzoek aan een ieder om zich aan de route te houden, en deze ook alleen tijdens de Hamac enduro te rijden!

Het weer werkt mee, het parcours is perfect, de proeven zijn van de bovenste categorie, dus wat let je om zaterdag naar Harfsen te komen? Wij zijn er klaar voor en hopen dat de vele uurtjes noeste arbeid worden beloond met mooie deelnemers aantallen.

Tot zaterdag!

MC Hamac Harfsen