Lucas Dolfing Nederlands Kampioen Enduro E1

In het laatste weekend van november stond voor TM Racing Nederland rijder Lucas Dolfing de laatste twee wedstrijden van het Enduro seizoen op de kalender. Dit keer werd de 2 daagse Jopa Reggerit georganiseerd door de Enterse MotorClub. Op de eerste dag van de 2 daagse waren er 3 proeven uitgezet. De eerste proef was uitgezet op een stuk land met daarin een stukje bos. De tweede proef was ook op een paar bouwlanden met daarin een paar kleine slootjes. De derde en laatste proef was ook op een stuk bouwland met daarin een grote zand bult en een paar stukjes over de weg.

De eerste dag van de 2 daagse startte om vrijdag. Er moesten 4 ronden afgelegd worden. Om iets over half 9 ging Lucas Dolfing van start. Tijdens de eerste ronde reed Lucas niet met veel risico. Er waren hier en daar nog een paar gladde stukken zowel in de proef als op de route. In de tweede ronde van de Enduro waren de proeven al een stuk beter. In de meeste bochten lagen al mooie sporen. Lucas wist zo ook zeer goede tijden neer te zetten. Ook in de derde en vierde ronde ging het Lucas goed af. Hij nam niet te veel risico en wist zo 8 proeven op zijn naam te schrijven. Dit was voldoende om de dagoverwinning te pakken.

Vol goede moed ging Lucas Dolfing de tweede dag van start. Ook tijdens de tweede dag ging de wedstrijd over 4 ronden. Tijdens de tweede dag werd de route en 2 proeven andersom gereden. Dit betekende een geheel andere enduro. In de eerste ronde van dag 2 kon Lucas niet erg lekker in het ritme komen. Hierdoor waren de tijden ook wat minder dan de andere rijders. Lucas ging de tweede ronde in met een kleine achterstand op zijn concurrenten. In de tweede ronde wist Lucas betere tijden neer te zetten. Hij kreeg een goed ritme te pakken zo kon hij de tijden van de vorige ronde goed vasthouden. In de laatste ronde was het voor Lucas van belang om te finishen. Toch zette hij nog nette tijden neer. Nadat hij de laatste drie proeven had gereden stond er nog een laatste slotproef op het programma; deze proef telde nog mee voor de daguitslag.

De slotproef was op een stuk grasveld met aardig wat natte plekken. Lucas ging er voor de laatste keer nog even goed voor zitten en zette een zeer snelle tijd neer. Uiteindelijk bleek het dat hij in de laatste proef de snelste tijd wist te noteren. Nadat hij was gefinisht van de laatste proef, stonden al z’n supporters hem bij het podium op te wachten met champagne. Lucas wist de 2e dag als tweede te finishen. Over de gehele 2daagse wist Lucas de E1 klasse te winnen. Hierdoor pakte Lucas Dolfing de Nederlands Enduro E1 titel. De TM Racing Nederland rijder Lucas Dolfing wil namens deze weg ook al z’n sponsoren en supporters bedanken voor hun bijdrage/hulp.