De Enduro Club Drenthe vol gas van start tijdens de eerste Enduro in het natte Brabant!

De afstand Drenthe/Eindhoven is ruim twee uur rijden dus veel rijders hadden een overnachting geboekt in het mooie Brabant om deel te nemen aan de eerste Enduro van het jaar 2015.
De groepsApp stond vol met berichten over de voorspelde modder, regen en kou maar de dag begon met een heerlijk waterig zonnetje, al met al viel het weer best mee. Op de crossbanen was het wel heel modderig. Zo´n beetje alle rijders kwamen vuil en besmeurd met modder binnen, precies zoals het hoort bij een Enduro!

Lucas ging verder waar hij vorig jaar gestopt is, goede tijden neerzetten in de proeven en vooral genieten. De organisatie had misschien de Extreem grotendeels afgeschermd maar dat maakt voor Lucas niet uit. Door in acht proeven de beste tijd neer te zetten staat hij alweer op de eerste plaats in het klassement van de E1.
Sander had zo´n haast om naar Eindhoven af te reizen dat hij zijn kentekenbewijs was vergeten. Gelukkig was Roelan zo vriendelijk om deze alsnog mee te nemen ook al kostte hem dit zijn nachtrust. Maar ach, met een baby heb je ´s nachts toch al niet veel rust.
Ook in de wedstrijd zelf had Sander haast en reed een hele nette wedstrijd (figuurlijk dan, letterlijk reed hij net als iedereen een modderige wedstrijd) en behaalde een keurige derde plaats in de N2.
Vader Jaap hielp de Enduro Club Drenthe uit de brand door zijn bus ter beschikking te stellen toen de bus van TC1 defect bleek te zijn. Jaap, bedankt!

Roelan kwam ondanks zijn slaapgebrek gewoon aan de start in de N2. Na een te lange periode van knieklachten wilde hij heel graag weer op de motor stappen. De knie hield het redelijk, de motor ook alleen de laatste bult in de laatste proef was net even teveel van het goede. Gelukkig zag Roelan in de laatste ronde van de Inters dat ook zij moeite hadden met diezelfde bult en dat deed zijn zelfvertrouwen weer wat stijgen.

Maurits Enting, ook N2, had meer pech deze dag. Al halverwege de eerste ronde kreeg de motor een technisch mankement. Maurits wilde rustig de wedstrijd uitrijden maar de motor gaf toch duidelijk aan daar geen zin in te hebben en Maurits moest de wedstrijd staken.
Bert van Tongeren reed zijn eerste wedstrijd bij de Enduro Club Drenthe en komt uit in de NV40. Bert reed gestaag door, deed hier en daar ´tikkertje, jij bent hem´ met Erwin in de proeven en behaalde een 16e plaats in het klassement.

Erwin rijdt dit jaar weer in de NV40 en liet direct van zich horen door de derde plaats te pakken. Dat betekende goede zaken voor het clubteam.

Jaap Martens had genoeg van daglicenties (en het daarbij horende korte aantal rondjes) en had voor zichzelf een licentie aangevraagd voor de NV50. Enduro´s horen lang te duren en een aanslag op het uithoudingsvermogen te doen en daar was Jaap behoorlijk aan toe, vijftig plus of niet. Jaap behaalde een 18e plaats in het klassement.

Vanwege het weer en misschien ook de afstand was er dit keer maar één daglicentie bij de club, Jan Bruggink. Jan heeft keurig en met plezier de wedstrijd uitgereden en behaalde een 17e plaats.

De service was dit maal in de betrouwbare handen van Gezinus en Alwin op TC 1 en Andries en Chris op Start/Finish. Het clubteam staat na deze wedstrijd al direct op een goede derde plaats, met dank aan Sander, Lucas en Erwin.
MAC Veldhoven, bedankt voor de organisatie van deze eerste Enduro van 2015!

De Enduro Club Drenthe wordt gesponsord door:
– Scholtmeijer benzine-en dieseltuning
– Installatiebedrijf Panjer
– Albert Speelman
– Autobedrijf Mulder
– Bakkerij ´t Aole Ambacht
– Bouwservice Oosting
– Bram Gonlag
– Dolfing machinistverhuur
– HEBO engineering
– Installatiebedrijf Steenbergen
– Jaap Eggens
– Maurits Enting, freelance diver
– Metaaldraaierij Dondorff
– NDMX parts
– RtH service
– Schildersbedrijf Hardenberg
– Schutrups Schoenen
– Tuincentrum en Hoveniersbedrijf de Zijtak
– VOF Bouwmeester