Wim Vanderheyden: BK ENDURO LIERNEUX

Afgelopen zondag 5 juli werd de 8ste proef van het BK Enduro betwist in Lierneux. Gelegen bij de Baraque Fraiture, kregen we 2 mooie proeven voorgeschoteld met redelijk wat klimmen en hindernissen en een route van 64 km die uitsluitend door bossen liep. Door de hittegolf van de laatste dagen was de ondergrond keihard. De eerste proef was een enduro-test die heel afwisselend was met snelle stukken, passages over smalle bospaden  en een mooie lus door een steengroeve. De 2de proef was op de plaatselijke skipiste ” Le Monty “. Een groot grasveld met vloeiend aangelegde bochten en zo breed als een snelweg.

Slechts 229 passeerden de inschrijvingstafel, ietwat teleurstellend voor deze mooie organisatie, maar onder hen 2 ongewone namen in het BK. Niemand minder dan David Knight en Lorenzo Santolino stonden aan de start. Met 5 wereldtitels en 2 Amerikaanse titels is de ” Manx Man ” 1 van de meest succesvolle enduro-rijders. De Spanjaard Santolino won de laatste GP in de E1 klasse. 1 week voor de GP van België kwamen zij zich bij ons voorbereiden.

Het werd een bewogen dag waarin de Belgische toppers hun vel duur verkochten maar uiteindelijk toch de duimen moesten leggen tegen Knight die het haalde met 1.16 seconde voorsprong op Cédric Melotte en 4.09 op Cédric Cremer. Ik kende een moeilijke start maar eindigde sterk en kon mede door het letterlijk uitvallen van mijn teamgenoot Jeff Goblet mijn eerste overwinning van het seizoen vieren in de E3 klasse. Met nog 2 proeven te gaan neem ik de leiding over in het E3 kampioenschap.

Komend weekend zal ik starten in de 1ste WK proef ooit op Belgische bodem, die zal plaatsvinden in St Hubert.Op vrijdag rijden we een proloog en zaterdag en zondag zijn er 2 volwaardige proeven tellend voor het WK. De organiserende club MP41 is al meer dan een jaar bezig met de voorbereidingen. Niet minder dan 135 piloten zijn ingeschreven, het beloofd dan ook een mooi spektakel te worden. Ik nodig dan ook iedereen uit om te komen supporteren, ik heb vrijkaarten voor elkeen. Het evenement is namelijk helemaal gratis en toegankelijk voor iedereen.

Tot dan ! Wim #6

foto credits F David