MATHIS VAN HOOF NEEMT DEEL AAN WK ENDURO IN SAINT HUBERT!

De jonge, talentvolle endurorijder Mathias Van Hoof (Halle Zoersel) zal aankomend weekend deelnemen aan het WK Enduro in Saint Hubert. Daar vindt voor het eerst in de geschiedenis een Belgische manche voor het WK enduro plaats. De club MP 41 heeft een schitterend parcours uitgezet van 55 km in en rond de bossen van de  Europese Jagershoofdstad met 3 speciale proeven per ronde: een crossproef, een extreme proef en een echte enduroproef met natuurlijke obstakels.  Elke rijder zal 4 rondes moeten afleggen zowel zaterdag als zondag en met telkens een dagklassement voor de snelste rijders.

De beslissing om deel te nemen aan het WK werd pas maandag na de wedstrijd in Lierneux genomen en is een uitzonderlijke stap is voor deze amper 21 jarige  KTM rijder uit de Kempen.

Hij  begon pas vorig jaar in deze zeer zware tak van de off road motorsport (een wedstrijd kan tot 8 uur duren en telt soms meer dan 300km!) en wist hij onmiddellijk de Belgische titel te pakken bij de Randonneurs. Dit jaar rijdt Van Hoof in de tweede hoogste klasse, de Beloften, en staat na 8 van de 10 wedstrijden voor het BK, al op een schitterende derde plaats.  ‘Kunnen of mogen deelnemen aan het WK is altijd een droom voor mij geweest en die komt nu uit. Het seizoen verloopt heel goed voor mij, ik sta derde in het BK en ik ben zowel fysiek als mentaal heel sterk.  Ik heb vele mensen die me steunen en goede sponsors die het mee mogelijk maken.

Nu krijg ik de kans om deel te nemen op het allerhoogste niveau, en dat nog wel in België voor eigen publiek. Deze unieke kans grijp ik met 2 handen, maar wil vooral leren. Ik besef dat de jongens die een heel jaar het WK rijden veel sneller zijn, maar ik wil vooral veel kilometers maken, kijken  en leren en zo een basis leggen voor een verdere toekomst in deze prachtige tak van de motorsport. De combinatie van motor, natuur en toch een  wedstrijdelement zijn onvergelijkbaar en daar wil ik volgend weekend, 2 dagen 200% van genieten’ aldus een overgelukkige Mathias Van Hoof die zal starten in de Juniorenklasse met nummer 42, zijn vertrouwd nummer waarmee hij ook al paar keer Belgisch Kampioen BMX Cross werd.