BattleOfVikings: Buursema en Rikhof overleven

Volledige uitslag zaterdag. Joakim Ljunggren wint en Blake Gutzeit wordt 2e. Zij zijn de enige twee met 7 ronden.
Erik Buursema sterk 14e en Vincent Rikhof 25e op een veld van 101 rijders.
Erik: Alleen uitslag kan verder geen boe of ba meer zeggen. Pijp is leeg. Net een biertje op zo ff douchen en eten. Kijken of we dan weer boven Jan komen.
En verslag van Henri Rikhof:
Battle of vikings zit er op.
Wedstrijd begon onder goede weercondities 20gr en een mooi zonnetje.
Al snel bleek dat route veel moeilijker was dan vorig jaar. Er werd gestart om de 10 sec. maar er vielen al gaten van wel 10 minuten en meer in eerste helft van de race.
Erik ging constant en probeerde zo beheerst mogelijk tot een goed resultaat te komen zijn trial achtergrond goed benuttend binnen de 55 minuten eerste ronde voltooid.
Kort daarachter kwam Vincent binnen.
Had onderweg in de eerste ronde al gehavend stuur opgelopen.
Met veel mankracht werd deze enigzins in model getrokken zodat hij verder kon.

Na ongeveer 1 1/2 ronde werd motortje op klim heet en knalde de koeler. Uiteraard op verste punt van de route en natuurlijk geen volgrijder. Daar doen ze niet aan bij extreme enduro.
Dus zelf naar beneden lopen, nieuwe koeler ophalen en dan weer naar boven koeler gemonteerd en verder. Met zijn 2 volbrachte ronden eindigd hij nog als 25.

Erik maak ondertussen ook van alles mee, motor aan kook, enkel geblesseerd maar weet tot 3 ronden en cp 1 te komen wat een 14 plek op leverde. Gauw met de enkel in een beek met koud water. Nu snel douchen want door regen in het laatste uur waren rijders erg koud geworden.

De verhalen over wat ze mee hebben gemaakt komen onder het eten. Moe en voldaan kunnen de mannen morgen weer maar huis.