Bas Klein Haneveld met vertrouwen van start in de zesdaagse

Bas Klein Haneveld van het Beta Super B Team staat aan de vooravond van de zesdaagse in Slowakije. De rijder uit Vorden heeft in de week voorafgaande aan het evenement veel tijd doorgebracht met de leden van het clubteam: VAMC de drie musketiers waarin hij samen met Robin Nijkamp en Lucas Dolfing in actie komt. Alle drie de rijders hebben veel tijd besteed aan het verkennen van de proeven. In de week van de zesdaagse zijn er drie verschillende routes en op de laatste dag wordt er een route richting het crosscircuit gereden waarop de slotcross verreden zal worden.

Op de eerste twee dagen krijgen de rijders een mooie route voorgeschoteld van 132 kilometer per ronde. Deze ronde zal twee keer per dag gereden moeten worden met daarin drie klassementsproeven en vier tijdcontroles. De eerste proef is een mooie endurotest met niet al teveel gekke dingen erin. De tweede proef is een crosstest met afhangende grashellingen en een crossbaan met mooie springbulten erin. De derde proef is uitgezet op een afhangende grashelling met een aantal leuke klimmen en afdalingen erin.

Op de derde dag wordt ongeveer dezelfde route gereden maar dan de andere kant op met daarbij 1 andere proef in plaats van de crosstest van de eerste twee dagen. De nieuwe proef is een lange, technische endurotest in het bos. Op de vierde en vijfde dag krijgen de rijders weer een andere route voorgeschoteld met twee nieuwe proeven die beiden erg technisch zijn met klimmen en dalen, maar ook met afdraaien op hele schuine grashellingen.

Bas kijkt enorm uit naar de start van de zesdaagse. Helaas zal hij niet helemaal 100% fit van start gaan omdat hij twee weken geleden met zijn rechter wijsvinger tegen een paaltje aan is gereden en hierbij zijn nagel uit de nagelriem heeft gehad en daarnaast brak hij hierbij het voorste kootje van zijn vinger. De afgelopen twee weken heeft hij zoveel mogelijk rust proberen te nemen om zo fit mogelijk aan de start te kunnen verschijnen. Op dit moment is zijn vinger nog gezwollen maar Bas heeft er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen in de zesdaagse!