Bas Klein Haneveld derde in ONK Enduro in Bergeijk

basbergeijk2015Bas Klein Haneveld van het Beta SuperB Team is in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Bergeijk op een derde plaats geeindigd. Hij startte fanatiek maar kwam in de eerste proef gelijk hard ten val. Bas herstelde zich goed maar kon er niet meer uithalen dan een derde plaats. Ondanks dat hij twee punten heeft verloren, blijft hij aan de leiding staan in de tussenstand.

Op vrijdag was Bas al in Bergeijk om de proeven te verkennen. De club had er veel werk van gemaakt en hadden voor de rijders een aantal mooie proeven uitgezet. De eerste proef was een hele snelle bosproef met hele diepe knippen. De tweede proef was op een bouwland waar de organisatie allerlei aparte bultjes, sleuven en een grote carrousel in had gemaakt. De derde proef liep op en rondom het Grand Prix circuit van Valkenswaard. Deze proef moest twee keer gereden worden voor 1 proeftijd.

Bas mocht samen met Hans Vogels en Mark Wassink in de eerste minuut starten. Hij was er opgebrand om in de eerste proef gelijk een snelle tijd neer te zetten. Helaas ging hij hier gelijk in de fout en maakte een flinke klapper. Door de val stond zijn stuur scheef op de motor maar ondanks dit wist hij er toch nog een redelijke tijd uit te slepen. In de twee daaropvolgende ronden heeft hij in deze proef iets gas terug genomen omdat hij door zijn val in de eerste ronde goed wakker was geschud. De tweede proef ging in alle drie de ronden lekker terwijl de derde proef de ene keer goed ging en de andere keer weer iets minder. Dit kwam voornamelijk omdat er van lijn veranderd moest worden om collega-rijders te passeren.

Bas eindigde in deze enduro op een derde plaats in de E2 klasse. Hij heeft twee punten verloren op Erwin Plekkenpol maar staat nog steeds aan de leiding in de tussenstand en heeft een voorsprong van zeven punten. Aankomend weekend is er geen ONK Enduro maar op 24 oktober staat zijn thuis enduro op het programma in Vorden