Lucas Dolfing wint ook ONK Enduro Vorden

Zaterdag 24 oktober werd er weer een enduro gehouden in Vorden. Op deze enduro waren 2 landbouw proeven en 1 bosproef uitgezet. De route was ongeveer 68 km en deze route moest Lucas 3 keer rijden. Lucas starte om 09:21, dit was na de nationalen waardoor de route en proeven al mooi "ingereden" waren. De eerste proef (bosproef) was al vrij snel na de start. Doordat Lucas nog niet helemaal warm was kreeg hij last van harde armen en heeft hij ook nog even bodemonderzoek gedaan. De tweede proef was een landbouw proef. Lucas kon nog niet helemaal in zijn ritme komen en ging er weer even af en verloor hier wel wat tijd mee. Hierdoor kwam hij de eerste ronde als 2e door. De tweede ronde wou nog niet helemaal lukken en bleef Lucas op de 2e plek staan. Nu moest Lucas echt flink gas bijgeven en zette alles op alles op de verloren tijd weer in te halen. De 1e proef ( laatste ronde) wist Lucas de eerste plek weer te veroveren. De tweede proef verloor Lucas weer een aantal seconde maar wist op de 1e plek te blijven staan. Desalniettemin bleef de laatste proef erg spannend en kon Lucas eigenlijk geen seconde verloren laten gaan! Gelukkig wist Lucas zelfs nog iets verder uit te lopen, en won deze enduro met iets meer als 8 seconde! Lucas heeft op dit moment 17 punten voorsprong op de tweede man. Met nog 3 enduro's en een kampioensrit te gaan blijft de strijd nog erg spannend! Maar Lucas zal alles op alles zetten om op de eerste plaats te blijven staan!Zaterdag 24 oktober werd er weer een enduro gehouden in Vorden. Op deze enduro waren 2 landbouw proeven en 1 bosproef uitgezet. De route was ongeveer 68 km en deze route moest Lucas drie keer rijden.
Lucas startte om 09:21, dit was na de nationalen waardoor de route en proeven al mooi “ingereden” waren. De eerste proef (bosproef) was al vrij snel na de start. Doordat Lucas nog niet helemaal warm was, kreeg hij last van harde armen en heeft hij ook nog even bodemonderzoek gedaan. De tweede proef was een landbouw proef. Lucas kon nog niet helemaal in zijn ritme komen en ging er weer even af en verloor hier wel wat tijd mee. Hierdoor kwam hij de eerste ronde als 2e door. De tweede ronde wou nog niet helemaal lukken en bleef Lucas op de 2e plek staan. Nu moest Lucas echt flink gas bijgeven en zette alles op alles op de verloren tijd weer in te halen. De 1e proef ( laatste ronde) wist Lucas de eerste plek weer te veroveren. De tweede proef verloor Lucas weer een aantal seconde maar wist op de 1e plek te blijven staan. Desalniettemin bleef de laatste proef erg spannend en kon Lucas eigenlijk geen seconde verloren laten gaan! Gelukkig wist Lucas zelfs nog iets verder uit te lopen, en won deze enduro met iets meer als 8 seconden!

Lucas heeft op dit moment 17 punten voorsprong op de tweede man. Met nog 3 enduro’s en een kampioensrit te gaan blijft de strijd nog erg spannend! Maar Lucas zal alles op alles zetten om op de eerste plaats te blijven staan!