Grasdroger gaat op herhaling

Edwin Groen, fotodiversefotos.nlWederom een prachtige Enduro dag in Vorden. De Enduro van Vorden, die voor de 52e keer werd georganiseerd, staat bekend om haar schoonheid en variatie, iets wat ze elk jaar weer waarmaken. Voor de Toerenteller (NH1) een iets mindere dag. Enerzijds door de pech duivel die de, zeer goed gestarte, Christian Dignum parten speelde. De motor moest helaas na de 1e ronde aan de kant gezet worden. Anderzijds door de goede prestatie van (de NH2 rijder) Frank Lighthart. De grasdroger ging op herhaling en sleepte de overwinning van de NV40 klasse wederom binnen. Edwin Groen(NH1) werd uiteindelijk 3e op minder dan een seconde van Erwin Wolting die 2e werd.

Of de NV40 klasse spannend is, als er minder dan een seconde zit tussen de nummer 2 en 3, dan denk ik het wel??. Rob Peetoom (HighLightreclame.nl) ook NV 40 klasse, kwam met een enorme glimlach van de motor. Rob was namelijk de Nestor (Mart Jimmink NV 50) in 1 van de proeven te snel af. En dat werd gevierd als een overwinning. Overigens werd Rob in totaal 7e bij de NV40 klasse en dat is gewoon goed! De altijd kritisch op zichzelf zijnde Kris de Boer werd 2e in de N1. Het is pas de 2e wedstrijd van Kris en dan is zo’n bos natuurlijk wel even wennen.

Bij de A1 klasse, regeert, Michel Hoenson. De, bijna 2 meter lange student geeft elke wedstrijd een demonstratie 125 cc Enduro rijden en sloot de dag dan ook af met een dikke overwinning in de A1 klasse. In de sterk bezette N2 klasse(waar de geplaagde Daan Bruijsten de scepter zwaait) werd Jim Jimmink 4e. Met een totale proeftijd van 1.08.48,97 doe je lekker mee. Jim, smorgens voor de start verre van fit, (volgens eigen zeggen liet hij het in het bos liggen) ging op de maasproeven als een jonge god.

In de NV 50 klasse werd Mart Jimmink 4e, Ron Bruin knap 6e en Marcel Piek 14e. We zijn niet alleen in de wedstrijden goed vertegenwoordigd maar ook in de daglicentieklasse. Robin Groeneweg draait daar zijn rondjes al sneller weg en het zal ook een kwestie van tijd zijn, of deze jonge agrarisch ondernemer zal de overstap maken. Dank aan de geweldige organisatie van Vorden(op naar de 53e) en iedereen kijkt dan ook al uit naar de volgende wedstrijd.

Foto : En of er gestreden wordt in de NV 40 klasse. Edwin Groen in actie. (foto: Diversefotos.nl)