Enduro Zelhem: Jan van Beek rit nieuws!

2015ev11_zelhem1Afgelopen dagen is er hard aan de enduro gewerkt, en alles begint mooi vorm te krijgen!
Route:
Zaterdag is de route voorgereden, bijna 70 km, gewoon super! Weinig verhard in de route, veel bospaadjes en af en toe een bouwland. De rijtijd per ronde is door het technische werk dan ook langer geworden. Op de route stuift het gewoon, dus een beetje regen zou zelfs helemaal niet verkeerd zijn. Petje af voor de heren die verantwoordelijk zijn voor de route!

Proeven:
De proeven liggen er al voor een groot deel in. Aan de eerste proef bij het Halmac circuit – Scheffer badkamers proef – zijn we begonnen. Deze is nog iets langer dan afgelopen jaar. De baan ligt er door het droge weer mooi bij! 2015ev11_zelhem2

De tweede proef – Spektakel- gaat zijn naam waar maken! Zie de foto’s! Water, geulen, bulten, duikers, kombochten, bouwland, singletrack, alles zit er in! Daarnaast wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd, dus komt dat zien!

Proef drie -Vruggink Halle B.V. proef- is een echte technische proef. Geen hoge snelheden maar veel singletrack afgewisseld met technische delen op gras. Niet motorvermogen maar rijtechniek bepaalt het hier!

Daglicentie’s:
Twijfel je nog? Meedoen! Daglicentie rijders rijden dit jaar twee ronden, dus goed te doen. We hebben drie totaal verschillende proeven en een prachtige route!
2015ev11_zelhem3
Offroad rijders:
Ook jullie, meedoen! Na afloop van de enduro is er de mogelijkheid een offroad ronde te rijden. Dit is inderdaad één ronde, maar:
-Bijna 70 km rijden, met een route die niet te vergelijken is met een gemiddelde OTR rit
-Minder druk op de route. Bij ons niet meer dan 1000 rijders, dus lekker je eigen tempo rijden.
-Route is minder kapot gereden dan een OTR rit, bij een enduro rijdt net een kwart van het aantal rijders t.o.v. een OTR rit.
-Drie enduro proeven om te rijden! Een afgesloten proef zonder verkeer om je eigen tempo & techniek te testen!

We kunnen voor zaterdag altijd nog wat extra vrijwilligers gebruiken. Dus was je misschien toch al van plan te komen kijken, meld je aan! Een hele dag, ochtend of middag, help de Jan van Beek rit mede mogelijk maken!
Aanmelden bij: http://www.janvanbeek.zamc.nl/Medewerkers.html

Tot zaterdag!!