Adriaan Wijnen wint de geweldig verlopen Atlas & Desert Challenge

leppink_atlas_1De nieuwe Atlas & Desert Challenge, georganiseerd door Leppink Adventure, is geweldig verlopen. Werkelijk niets ging er fout en de routes zijn adembenemend mooi maar bovenal endurowaardig. Het betreft  een rally-raid dus het wedstrijdelement is er een met een knipoog. Geen specials van 350km vol op het gas, maar volop genieten van onze prachtige offroad hobby en het geweldig mooie Marokko. Wat een natuurschoon kent dit land! De route is zo afwisselend en mooi om te rijden dat voor je gevoel alle natuurhighlights die verspreid over de wereld liggen in een week worden aangedaan.

De route is technisch en uitdagend en het halen van alle waypoints was een heuse opgave. Na 3 dagen rijden waren er nog maar 6 deelnemers zonder straftijd. Team Gifgas gaat super en de vier vrienden Adriaan Wijnen, Peter Jansen, Richard Haarmans en Corné van Meel, Yamaha dealer en eigenaar van Van Meel motoren Made, gingen als de brandweer. Maarten Straetmans was als enige in staat om de vier vrienden te bestrijden wat een geweldige en prachtig te volgen strijd opleverde.

Dag 4 startten we met een massastart aan de ‘Special des Dunes à la Antal‘. Maarten bestreed in zijn eentje het Gifgas en zette koelbloedig de eerste sporen in de duinen. In de special zat alles wat het rijden in de woestijn zo uniek maakt, snelle paden op koers, stenen paden met 100% navigeren, zachte kutduintjes waar jij je weg moet zoeken via de waypoints en leppink_atlas_3natuurlijk liggen er ook waypoints op de hoge duinen. Wat een schouwspel, echt geweldig om de mannen te zien knokken. Adriaan en Peter gaven werkelijk rijles, deze gasten gingen zo ongelofelijk  mooi met hun tweetakten door de duinen dat je er stil van werd. De ervaren John Verdonk wist op zijn GasGas 300 tweetakt goed te volgen. Corné en Richard deden ook nog aan de strijd mee, terwijl Maarten zijn KTM 450 viertakt brutaal tussen het tweetaktgeweld dwong. Van de eerste 5 geklasseerden werd de track 100% uitgelezen. Het was dus zaak goed te navigeren, geen waypoint te missen en zo gestroomlijnd mogelijk door de duinen te surfen. De verschillen waren echt groot. Adriaan kwam als eerste binnen en zijn vriend Peter als tweede op 10 minuten. Adriaan en Peter waren nog fit terwijl Maarten afgemat 15 minuten later binnenkwam. John kon ook nog volgen en kwam mooi als vierde binnen. De rest kon het tempo van dit viertal niet volgen, maar reden wel met veel plezier en na het volbrengen van deze geweldige leppink_atlas_2special voelde iedereen zich een winnaar. Dat is nou het mooie van onze evenementen, niets moet, alles mag zolang je maar geniet van onze offroad hobby!

De laatste 2 dagen waren ook weer adembenemend mooi, volgens sommige ervaren rijders de mooiste offroad dagen uit hun leven. Voor sommigen was de hele route te zwaar, maar door  de bypassconstructie te gebruiken was iedereen om 18.00 uur weer veilig binnen.

De strijd was gestreden maar alle deelnemers voelden zich winnaar, wat een geweldige week was dit om mee te maken.

Kijk snel op onze site voor het hele verslag en het prachtige fotoalbum: http://www.leppinkadventure.nl/atlas-desert/verslag-2015-editie-2/

Op onze Facebookpagina staat een mooie selectie foto’s: https://www.facebook.com/leppinkadventure

En uiteraard kon je ons via Twitter weer live volgen: https://twitter.com/GerjanLeppink

leppink_atlas_winnaarsEn de winnaars zijn:

1ste Adriaan Wijnen

2de Peter Jansen

3de Maarten Straetmans