Lucas Dolfing wint weer in Zelhem

Lucas_Zelhem_Foto_Damon_TeerinkZaterdag 7 November stond de altijd mooie enduro van Zelhem op het progamma. Vrijdags was Lucas al afgereisd naar Zelhem om de proeven te bekijken. En wat hij zag beviel hem wel.

Proef 1: deze proef werd verreden op de crossbaan van Halle. Ze moesten 2 keer rond in 1 proef.

Proef 2: de spektakel proef! En een spektakel was het! Door een watergat (eerder moddergat) diepe gleuven en een stuk landbouw!

Proef 3: een echte landbouw proef, met veel scherpe bochten. Hier ging het meer om snelheid dan om techniek.

Lucas starte 09:23, dit was net zoals al de laatste paar enduro’s nadat de nationalen waren gestart dus de sporen lagen er al weer mooi in op de proeven. De eerst ronde ging alles vrij vlotjes voor Lucas. Hij zette hele mooie tijden op de klok en bleef goed uit de buurt van de nummer 2.

De tweede ronde ging ook goed, hij ging vlotjes door de spektakel proef en de andere proeven kon Lucas ook weer iets verder uitlopen. De derde ronde ging de eerste proef goed. De tweede proef heeft hij er even bij gelegen wat toch wel aardig wat tijd heeft gekost! De derde proef ging niet alles zoals het moest maar gelukkig niet gevallen.

Lucas sloot deze dag af op een eerste plek in zijn klasse! En een mooie vierde plaats in de scratch! Lucas kijkt terug op een mooie dag en wil alle helpers en sponsoren bedanken.