Gebroeders Pittens eerste en tweede in ONK Enduro in Zelhem

wesley_zelhemGebroeders Pittens uit Vorstenbosch hebben zaterdag een hele goede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem gereden. Wesley Pittens domineerde de E2 klasse en wist daarnaast ook de scratch te winnen. Thierry moest even zoeken naar het juiste ritme maar kwam gedurende de dag helemaal los en begon hele snelle tijden neer te zetten. In de laatste proef was hij het snelste en wist op een nette tweede plaats in de E1 klasse over de finish te komen.

De organisatie in Zelhem had mooie proeven uitgezet, wel zat er veel kort werk in waardoor het een behoorlijk technische enduro was. In het begin van de dag moest Thierry even een beetje warm draaien maar kwam gedurende de dag steeds beter op stoom. In de derde proef van de tweede thierry_zelhemronde ging Thierry achter zijn broer Wesley de proef in. Het rijden ging lekker maar helaas kwam hij aan het einde van de proef even ten val waarbij hij kostbare tijd verloor. Vanaf dat moment gingen alle remmen los en  wist hij hele snelle tijden op de klokken te zetten. In de allerlaatste proef van de dag wist hij van zijn eigen klasse de snelste tijd neer te zetten en was hiermee in de scratch tweede. Na de finish heeft de KNMV de cilinderinhoud van de motor gecontroleerd en kon men zien dat Thierry gewoon met een goed geprepareerde Husqvarna 125cc 2-takt machine aan de start kwam in Zelhem. Thierry sloot de dag af op een keurige tweede plaats in de E1 klasse en zat hiermee slechts acht seconden achter de winnaar.

Wesley ging gelijk vanaf de eerste proef als een speer rond. Hij zette de snelste tijd neer in zijn klasse maar ook in de scratch. In proef 2 verloor hij door een valpartij even wat tijd maar in de derde proef wist hij de koppositie weer terug in handen te nemen en stond deze de rest van de dag niet meer af. Wesley was in zeven proeven het snelste en won hiermee de E2 klasse en de scratch!

Aankomende zaterdag gaan de gebroeders Pittens van start in de volgende ONK Enduro in Hellendoorn.

Foto’s: John Lenders Trialfoto.nl