Nieuwsupdate Hans Vogels. Red Bull Knock Out was geweldig

De Red Bull Knock Out op het strand van Scheveningen..
Niet normaal meer!
rbko_vogelsDe #RBKO was trending topic op social media zoals ze dat dan zo mooi zeggen.. Volgens Hans klopt dat wel. Wat een geweldig evenement. “Ik was kapot tijdens de finale”, zei Hans. “Wat een loodzware wedstrijd! Supergaaf!”
Geen vierde maar derde werd Hans in de eerste heat van de Red Bill Knock Out zaterdag. Het was lastig bij te houden. 350 rijders tegelijk op een circuit, dat zijn er best veel. Geen wonder dat Hans de tel even kwijt was. De voerde plaats was hij al erg blij mee maar derde was natuurlijk nog net ietsjes mooier!

“Ik was kapot tijdens de finale!”

“Het is toch ff wat anders dan een enduro rijden of een Dakardag. Dit is veel explosiever. Een uur lang vol aan het gas hangen, op zo’n loodzware baan is echt niet normaal meer!”

rbko_vogels2Hans is uiteindelijk 15e geworden van de 1500(!) rijders die mee deden aan deze loodzware wedstrijd. Iedereen die eraan is begonnen is in de ogen van Hans al een held. Met name de hobbyrijders uit de z.g.n bierteams, die het conditioneel toch wat minder voor elkaar hebben dan de profs. Die rijders komen echt voor het prijzengeld. De hobbymannen rijden mee voor de beleving en het spektakel. Die weten eigenlijk van te voren dat het niets gaat worden en toch staan ze aan de start van een van de vier kwalificatieheats op zaterdag. Met een beetje pech mogen ze door naar de halve finale:-)

Dat er een Belg heeft gewonnen, die voor de Nederlanders een iets minder bekende naam heeft is ook leuk! Een keer iets anders. Volgens Hans heeft hij er echt voor gereden.. “Wat ging dat jong hard hee.. Die heeft het echt verdiend!”

Hans is blij met zijn 15e plaats. “In een startveld met ook heel wat goede namen, is een 15e plaats echt niet gek! Heelhuids naar huis is ook belangrijk!”
Share

De Red Bull Knock Out kan afgevinkt worden en Hans kijkt alweer vooruit naar de kampioensrit voor de enduro. Deze tweedaagse (en laatste) wedstrijd wordt gehouden op en rondom circuit De Landsard in Eindhoven. De beroemde zandbanen daar in de omgeving zullen gegarandeerd zwaar zijn voor de rijders. Gelukkig is het ook een omgeving waar Hans zich goed thuis voelt!

Wie er in de gelegenheid is, is van harte welkom om zaterdag 12 of zondag 13 December een kijkje te komen nemen!