Rick van Wanrooy pakt de Nederlandse jeugdenduro titel in Oirschot

Rick_van_Wanrooy_kampioenRick van Wanrooy uit Alkmaar is op zaterdag in het Brabantse Oirschot Nederlands kampioen jeugdenduro 2 geworden. Van Wanrooy reed een constant seizoen en heeft in alle zeven wedstrijden op het podium gestaan. Twee wedstrijden heeft hij weten te winnen waardoor hij in Oirschot aan een derde plaats voldoende had om de titel in de wacht te slepen.

De organisatie had twee mooie proeven uitgezet. Helaas telden de tijden van proef 1 de hele dag niet mee door een stroomstoring. De tweede proef was uitgezet op en rondom het crosscircuit van Oirschot waar veel van de stuurkwaliteiten van de rijders werd gevraagd. Een ronde nam iets meer dan twintig minuten in beslag en omdat er zes ronden gereden moesten worden, zat Rick een kleine anderhalf uur op de motor.

Voor aanvang van de enduro had Rick een voorsprong van 24 punten op de tweede man in de tussenstand. Hij had hierdoor nog zeven punten nodig om de titel veilig te stellen. Rick besloot om geen grote risico’s te nemen, om zo de kansen op fouten uit proberen te sluiten. Dit lukte want zijn proeftijden waren constant en dit zorgde ervoor dat hij de wedstrijd op een nette derde plaats afsloot.

Met een verschil van negentien punten op de tweede man verzekerde Rick zich van de Nederlandse titel in de J2 klasse.

Rick wil de onderstaande bedrijven en mensen bedanken voor alles wat ze dit jaar voor hem hebben gedaan:

Rietmeyer Occasions
Pittens Racing
Twin Air
Brouwer motors Zwartbroek
RPR camper en caravan service
Double D
RK service
Auto linie
De familie Pittens en Amanda Doornwaard