Noord-Holland: Wat een geweldig Enduro seizoen …….

Blije gezichten en een indrukwekkende regen van prijzen, na een jaar lang hard werkenOm maar gelijk met de deur in huis te vallen. De kannibaal heeft toegeslagen. “Heel-houden” was het devies en Michel Hoenson, daar hebben we het over, heeft zich zaterdag, met moeite, aan deze boodschap gehouden. Het heel-houden werd beloond en Michel is kampioen van de A1 klasse geworden. Zondag, de 2e dag van de 2 daagse, liet de nieuwbakken kampioen, de 125, los. En hoe! Het seizoen afsluiten met winst in de scratch is een gedroomde afsluiting van dit jaar. En om nu te zeggen dat de 2e dag ideale omstandigheden waren om met een 125 in de rondte te knallen, is ook niet helemaal waar. Van harte Michel!

Christian Dignum had er zin in. De altijd goedgehumeurde topper wist zaterdag de boel goed te volgen. Met name in de 3e proef werd de Laurense Husqvarna los gelaten. Goede tijden, onder lastige omstandigheden. Tevreden maar moe op naar de 2e dag. Het had, en dat weten de meesten wel, in de nacht iet wat geregend. Dat dit de omstandigheden “verrassend” maakte, snapt iedereen. Zo ook voor Christian. Het duurde dan ook even voordat hij wederom in het supersnelle ritme kwam. De eerste de beste proef ging het helaas net niet helemaal goed en Chris verloor 1,5 minuut. Maar goed, als je in je 2e jaar Enduro rijden, gelijk bij de Inters start en dan zo mee kan rijden, dan belooft dat wat voor volgend jaar.

Maar dit geldt ook voor Kris de Boer. Kris, rijdt in zijn eerste Enduro jaar, wedstrijden alsof hij nooit anders heeft gedaan, 5 overwinningen in 1 jaar is niet niks!
Jim Jimmink was de grote afwezige tijdens de Kampioensrit, tenminste op de motor. Helaas is de “voetbal” knie nog niet genoeg hersteld. En Jim stond dan ook, vol overgave, …dat wel, zijn vader aan te moedigen met zijn zusjes, zwagers, neefje en moeder. Want de Nestor kon tenslotte nog 3e worden in het eindklassement. En dat deed hij ook! Ik hoor Mart elk jaar zeggen “Die gasten van 50 die gaan wel hard..” en, “Ik denk dat het mijn laatste jaar is” en meer van dat soort dingen. Mart is uiteindelijk mooi 3e geworden. En ook dat is een felicitatie waard. Ook in de NV50 hebben we meer ijzers in het vuur.

Ik begin langzaam te geloven dat wanneer de omstandigheden moeilijker worden, Marcel Piek meer naar voren rijdt. Een geweldige 4e plek op de 2e dag is een prachtig resultaat. Ook Ron Bruin heeft dit jaar zijn mannetje gestaan en staat in de eindstand dan ook op een 6e plek. Dit kan je vertalen als, een stabiel en goed jaar.

Bij de daglicentie rijders hadden we deze keer maar 1 held. Robin Groeneweg was de enige van de Noord Hollandse club die de 2 daagse bij de DL-rijders heeft voltooid. Wat op zich al een prestatie is. Volgend jaar, Robin??

Edwin Groen, the runner up in de NV 40 zwaait alvast naar het volgende jaarDan als laatste de Noord Hollandse klasse de NV40. Rob Peetoom heeft een grillig seizoen achter de rug deels door werk deels door een onwillige rug. Maar of het aan de top een partijtje spannend was. Edwin Groen kon kampioen worden, en zaterdagmiddag leek het ook de goede kant op te gaan. De naaste concurrentie maakte wat foutjes en er leek een titel aan te komen. Echter de concurrentie herstelde zich net op tijd en Edwin verloor een kostbare minuut. Wat resulteerde in een 2e plaats en een felicitatie is dan ook op zijn plaats. Ook voor Frank “De grasdroger” Ligthart, die de derde plek voor zich opeiste. Uiteindelijk is “de Toerenteller NH-1” in de totaalstand voor clubs, 3e geworden.

Maar wat een jaar is het geweest voor alle Noord-Hollanders. Ik denk, nee ik weet zeker dat we de “enduro” wereld toch wel een beetje verrast hebben door, ogenschijnlijk, uit het niets, met zo’n club enthousiastelingen en jonge talenten te komen. We gaan er dan ook vanuit dat we volgend seizoen wederom meestrijden. En eigenlijk kunnen we niet wachten. Naast het bedanken van de organisatie, die het uiteindelijk niet al te makkelijk heeft gehad, willen we deze keer ook alle sponsoren bedanken. Zonder hun is dit allemaal onmogelijk om te doen. En bij hoge uitzondering wil ik ze dan ook een keertje noemen.

Dank, fijne dagen en ik zeg: ”Tot volgend seizoen!”.

SP 2000 – Grondverzetmachines
KOOPS – Machines en techniek
Highlight reklame – Lichtreklame en belettering
Hartog Lucerne – Speciaal paardenvoer
Boekel transport – Handel en transport bedrijf
Zantingh – professionele gasbrander-installaties
mcKili – Good food and catering
GlasGarage.nl – Autoschade de Laat
Van Breugel – Mechanisatie
Martien Jimmink – Loonwerk
Double D – Design en mx parts
Fossa Media – Printed Products