Lucas Dolfing scoort top acht plaatsen in eerste EK enduro 2016

lucasdolfing_ekItalieOp 12 en 13 maart werd in het Italiaanse plaatsje Donoratico de eerste EK enduro van 29016 georganiseerd. In de Toscaanse heuvels was een uitdagende route uitgezet met veel stenen en boomwortels op een gladde ondergrond. Ook de twee special tests in de heuvels met 100-en meters hoogteverschil waren lang en uitdagend. Gelukkig voor de Nederlanders was er ook één proef op een vlak bouwland uitgezet. Per dag moesten de rijders 180 km in ruim zeven uur rijden.

Lucas begon op zaterdag behoedzaam aan de wedstrijd. Hij wilde niet vallen want dat kost ook tijd en als de motor beschadigt dan is de wedstrijd vaak over. In de 2e en 3e ronde kon hij vooral op de crosstest winst pakken. Zo klom hij aan het einde van de eerste dag naar een achtste plaats in het veld van 26 deelnemers. De eerste acht EK punten waren binnen.

Lucas op zaterdag: “Ik rij dit jaar in een andere klasse met een TM300 tweetakt. Ik heb daar nog weinig mee in het buitenland kunnen trainen. Daarom moest ik in de eerste proeven wel heel erg wennen aan de motor. Vooral in de gladde endurotest. Maar de tweede en derde ronde ging het al beter. Ik mag niet klagen.”

Op de tweede wedstrijddag werden de route en de proeven andersom gereden dus alles was weer nieuw. Lucas begon nu voortvarend aan de lange wedstrijddag en na één ronde stond hij zelfs vijfde. Daarna moest hij toch wat toe geven en zo ging hij de derde en laatste ronde in als zevende. Om tenslotte weer als achtste te eindigen.

Lucas op zondag: “Ik ben wel tevreden met mijn 16 EK punten. Alleen in die enduro proef hier laat ik teveel liggen op de concurrentie. Dus daar gaan we aan werken.”

Het volgende Ek enduro voor Lucas wordt eind maart in Frankrijk gereden.