Fantastische EK Enduro finale in Harfsen

foto gemaakt door onze Burgemeester Dhr. S van 't Erve tijdens de openings ceremonieDe afgelopen dagen stond Harfsen in het teken van de finale van het Europees Kampioenschap Enduro. Al vanaf maandag 24 oktober waren de eerste deelnemers gearriveerd om de typisch Nederlandse klassementsproeven te verkennen. Op verzoek van de NL’se deelnemers hadden we er een echte Nederlandse Enduro van gemaakt. Dus hoge snelheid, veel zand en liefst heel veel gaten. Mede geholpen door het droge weer kwam het met het zand en de gaten meer dan goed. Dankzij de vele inspanningen in de diverse rayons moest de route zelfs worden teruggebracht van 98 km. naar 90 km. Hier deden de rijders 2 uur en 35 minuten over, hetgeen ze 3x per dag mochten doen. Daarin zaten 4 proeven met per dag een totaaltijd van > 1,5 uur pure proeftijd.

Aan het eind van dag 1 begreep iedereen dat het menens was en in diverse klassen stonden de Nederlanders in de top van het klassement. Op dag 2 begonnen onze Europese gasten zich iets beter thuis te voelen en moesten de Nederlanders soms weer plaats maken. De kampioenen zijn inmiddels bekend en voor de exacte uitslagen verwijzen wij naar www.mxharfsen.nl

Bedankt!!
MC Hamac is er trots op dat wij een dergelijk evenement naar Harfsen hebben kunnen halen. De organisatie is de afgelopen dagen overladen met complimenten vanuit de bonden, landen afvaardigingen, rijders en bovenal heel veel publiek. De organiserende FIM-Europe noemde het zelfs een WK-waardige organisatie!! Hier zijn wij bijzonder trots op, maar dit was alleen mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers (> 240 per dag), landeigenaren (>125), sponsoren en bovenal de coulance van de omgeving. Wij begrijpen welke impact dit evenement op de omgeving heeft gehad en danken een ieder voor zijn/ haar begrip.

Nogmaals allemaal bedankt en tot een volgend Hamac-evenement, wij gaan nu eerst even nagenieten.