Noord Holland: Het spektakel van Zelhem

Manager Dylan kijkt kritisch naar zijn vader Ron BruinMet de enige echte “Spektakel” proef van Zelhem zat het dit jaar weer goed. Veel mensen hadden de proef dan ook gevonden en de rijders konden niet alleen met prachtig weer, maar ook nog eens met veel publiek, deze proef rijden. De meest spectaculaire actie was van Thierry (Pittens). Dat was toch wel een enorme sprong. Deze sprong zorgde, tijdens de 2e ronde, voor een collectief ingehouden adem. De jonge durfal sprong tijdens de eerste ronde een dubbel. Vanuit een kuil over een grespijp, en dacht dit de 2e ronde nog steeds te kunnen doen. Helaas voor Thierry kwam hij bovenop de grespijp terecht en kwam ten val, stond even snel weer op,.. en vervolgde zijn weg. Gelukkig maar! De grespijp met een dikke scheur en het publiek vol verbazing achterlatend. Voor foto’s van dit uitstapje: fotos.stage-onemedia.nl .

En wat deden de Noord-Hollanders. Edwin(Groen) had geen mazzel. Evenals bij de 2 daagse van Harfsen moest Edwin het strijdtoneel vroegtijdig verlaten. Oorzaak, naar nu blijkt, een kapotte start-relais. Buiten het feit dat we niet naast de deur wonen is het voor de ambitieuze transport ondernemer moeilijk te verteren. Gelukkig is de oorzaak gevonden en kan Edwin 100% vertrouwen op zijn brommer tijdens de 2 daagse in Holten.

Voor Frank(Ligthart) was het een mooie dag. Heerlijk gereden. Zelfs zo lekker dat hij een gedeelte van het bos meenam naar de tijdcontrole. Allan Davids vroeg zich af of dat niet een beetje overdreven was. Er bleek een tak van een meter of 3!! aan de motor van Frank te hangen. Hoe dat is gekomen blijft een raadsel. Met een 9e plek sloot Frank de dag af. Dit is dan weliswaar de laatst gefinishte, maar het gat naar de andere mannen is een stuk kleiner aan het worden. Rij er nog 2 minuutjes vanaf en je staat tussenin. Dat belooft wat voor volgend seizoen!

De volgende in de rij is de snelste Noord Hollander!! Jasper van der Weijde. Na het missen van een aantal wedstrijden is Jasper, weer fanatiek als altijd, aan de start verschenen. Jasper staat zijn mannetje in de ‘O’ zo spannende N2 klasse. Tussen de 7e plek en de 16e plek zit nog geen 2 minuten. En, zoals de spektakelproef erbij lag,… een foutje is zo gemaakt. Uiteindelijk is Jasper 14e geworden en staat al weer te trappelen voor Holten. De N2 is echt een mooie klasse.

De NV 40 is ook zo’n competitieve klasse, met… Noord Hollandse inbreng. Robin(Groeneweg) rammelt hier elke wedstrijd aan de boom en maakt er samen met zijn kompanen een mooie strijd van. Michel Reins was los van de rest, maar achter Michel is het vechten om je plekje. Hier zitten de nr 2 tot en met 5 binnen 40 seconden van elkaar. Dan helpt een duik in de grootste plas die je vinden kon natuurlijk niet echt mee,.. .. Robin!?. Maar Robin zou Robin niet zijn als hij evengoed met enorme pret-ogen van de motor stapte. “Heerlijk gereden, wat een prachtige dag” was het korte maar duidelijke commentaar.

Voor de NV50 hadden we buiten De Nestor ook een afzegging van De buffel uit Winkel. In de buitenreclame is het op dit moment ook druk en Rob (Peetoom) eigenaar van Highlight Reclame, moest het werk voor het meissie laten gaan. Maar, Marcel Piek en Ron Bruin verdedigen daar de kleuren van het Noord Hollandse team met verve. Ron (zie foto) moet, onder het strenge doch rechtvaardige regime van zijn zoon Dylan, presteren en Marcel die volgt het goede voorbeeld. Dylan is namelijk de manager van iedereen!

Bij de Daglicentie hadden we dit keer alleen Tijs Slooten aan de start staan. Helaas was de wedstrijd van korte duur. Maar het begon goed. De eerste proef ging als een kogel. Er stond dan ook een 3e tijd op de klokken! Vervolgens werd er nog even een handkap geofferd en toen werkte de Husaberg niet helemaal meer mee. Een verstopte injector was het gevolg van een heel erg onregelmatig lopende motor. Tijs durfde het verder niet aan. Was bang de boel te slopen en zette de motor aan de kant. Goed besluit, wel jammer. Al met al wisselende resultaten. Voor de één is het wonden likken en weer door en de ander staat bij wijze van spreken al met de bus in Holten. We sluiten af, zoals altijd, met het danken van de organisatie. Zelhem had het weer goed voor elkaar!

Met dank aan onderstaande sponsors:

SP 2000 – Grondverzetmachines
KOOPS – Machines en techniek
Highlight reclame – Lichtreclame en belettering
Hartog Lucerne – Speciaal paardenvoer
Boekel transport – Handel en transport bedrijf
Zantingh – professionele gasbrander-installaties
mcKili – Good food and catering
ABS de Laat HHW/Alkm. – Autoschade en Caravan herstel
GlasGarage HHW/Alkm. – Autoglas herstel en vervanging
Van Breugel – Mechanisatie
Martien Jimmink – Diverse loon-werkzaamheden
Double D – Design en mx parts
Fossa Media – Printed Products, event dressing & more