Robin Holtmeulen in de top 10 van de ONK Enduro van Zelhem

robin-holtmeulen-zelhem-foto-john-lendersZaterdag 4 november stond de 4e wedstrijd meetellend voor het Nederlands kampioenschap Enduro op het programma, Robin scoorde hier een 9e plek.
Aan het weer heeft het niet gelegen, het was prachtige dag. ZAMC heeft er veel werk van gemaakt om 3 mooie proeven neer te leggen in en om Zelhem. Proef 1 was een crossproef op en rond de crossbaan van de Kappenbulten in Halle, proef 2 was op het terrein van Jolink dit jaar hadden ze er nog meer werk van gemaakt, een publiekstrekker. Proef 3 was weiland gecombineerd met bos waar dan 2 rondes gereden moest worden.

Meteen na de 1e proef werd het al duidelijk dat het weer een spannende dag zou gaan worden, tussen de nummers 7 t/m 11 zat maar 6 seconden verschil in. Helaas reed Robin hier een 11e tijd, het scheelde maar een paar seconden met de nummer 7. In de 3e proef was Casper Ovaa gevallen en later bleek dat deze proef geschrapt zou worden, wij wensen Casper veel beterschap. De hele dag was het spannend met een paar seconden sneller dan weer een paar seconden langzamer, het was een mooie strijd.

De KTM 450 sixdays liep weer top, hierdoor kon Robin zijn rust pakken op de TC’s. Na de 7e proef stond Robin precies gelijk met Michel Hoenson het zou dan uitkomen op honderdste, in de 8e proef was hij helaas 3 seconden langzamer en daarom ging hij er nog eens goed voor zitten, echter Michel had dit ook in de gaten en dacht die voorsprong geef ik niet meer af. Ze kwamen de proef uit en er zat maar 8 honderdste verschil in de tijd, hierdoor werd Robin uiteindelijk 9e in de eindklassering.

Robin geeft aan dat hij weer genoten en veel geleerd heeft. “Ik krijg het niet voor niets. Er word hard gereden in deze klasse, maar dat maakt het dan ook spannend. Een mooie eerlijke strijd daar houdt ik van. Verder wil ik iedereen bedanken die dit mede mogelijk maakt voor mij”, aldus Robin.

In het totaalklassement staat Robin nog steeds op een mooie 7e plek. Aankomend weekend 11 November staat de ONK van Harfsen op het programma. De Kampioensrit over 2 dagen staat gepland op 25 en 26 November in Eindhoven.