Noord Holland: “Mooi Harfsen!”

Mooi Harfsen, … en zo is het. We kunnen wederom terug kijken op een geweldige Enduro. Mooie proeven en met een vleugje enduro-regen eroverheen. Zo kwamen de rijders na proef 1 over het algemeen met dezelfde “Wat is het glad”-“one-liner” uit het bos. Ook de 2 andere proeven waren wederom uitdagend. De Vuilnisbelt is een unieke. Een on-Hollandse proef, met behoorlijke hoogte verschillen die na de regenbui niet makkelijker werd. Om maar niet te praten over de crossbaan. Die was pittig. De regen van de afgelopen tijd had zijn sporen achter gelaten. En een ogenschijnlijk simpel bochtje met daarna een heuveltje, bleek voor velen een nekkenbreker. Kijk maar naar de after-movie van Spenduro-Frans.

Laten we de Noord-Hollanders weer eens langs gaan. Als eerste Michel(Hoenson). Vorige week vertelde ik over de high-tech benadering van Michel. Nu, dit is niet onopgemerkt gebleven en er is zelfs buitenlandse belangstelling voor zijn programma. Waar het hem vorige week nog hielp aan een plaatsje beter, moest Michel nu weer genoegen nemen met een 8e plek. Wel goed, aangezien het een seconden spel is bij de mannen van de E2. Een minuut sneller en Michel wordt 5e.

De clubkleuren worden bij de EV40 verdedigd door Edwin(Groen). Onze strijder lag in de 1e proef al tegen de grond en vond het op dat moment nu niet bepaald een leuke hobby. Maar, na droge handschoenen was dat gevoel weer snel weg, gelukkig. Aan het einde van de dag was Edwin, moe maar voldaan. En,.. zoals eigenlijk iedereen uit Noord Holland, dankbaar dat we in deze mooie omgeving mogen rijden.

De N1 klasse zit eigenlijk vol met lijntjes naar NH. De dag overwinning ging deze keer naar Thijs Bulten. Thijs, wordt begeleid door Ilse (Hoenson, idd de zus van); 2e werd Lars Griekspoor. Woont net in NH en wordt begeleid door Christian Dignum. En 3e werd de oud crosser Luuk Oud, ook uit NH. En de mannen, ik zeg het elke week, maken er echt een super spannende strijd van.

Bij de N2 klasse hadden we helaas een uitvaller. Jim Jimmink moest de strijd in de 2e proef staken. Knie- problemen waren de oorzaak van deze vroegtijdige uitschakeling. Jammer en nu maar hopen dat Jim op tijd hersteld is voor 2-daagse. Gelukkig komen er sowieso betere tijden aan voor Jim. Jim heeft zijn vriendin ten huwelijk gevraagd en ze heeft “Ja” gezegd. Maar zoals Jim zei ”ze moet eigenlijk nog een keertje JA zeggen”.

Wie reden er dan wel in de N2 klasse. Co(de Wit). Die had aan het einde van de 1e proef in het 3e rondje een aanvaring met een boompje. Jammer, het was echt de allerlaatste bocht van de proef die hem de das om deed. Kostbare tijd ging verloren. En daarbij kwam ook nog een akkefietje met te vroeg klokken. Maar daar hebben we het niet over. Tijs(Slooten) behaalde, ondanks een paar valpartijtjes, een keurige 7e plek. Tijs moest er hard voor werken maar kan tevreden terug kijken. Het is tenslotte zijn 1e seizoen bij de “echte” mannen maar daar lijkt Tijs geen last van te hebben.

HARFSEN-Martien JimminkBij de NV 50 is er een wisseling gaande. De Noord Hollandse macht bij de NV 50 is gepakt door Ron(Bruin). De autospuiter moest ’s morgens zelf met de auto naar Harfsen rijden (normaal ligt hij achterin te slapen) aangezien zijn vaste begeleider Dylan(Bruin) net thuis was toen ze al weer weg moesten. Duidelijk is dat dit een gunstige uitwerking heeft gehad op de snelheid van Ron. De hele dag zat hij lekker op de brommer en perste er dan ook een verdienstelijke 8e plek uit. Martien Jimmink, toch veel met het aanstaande DAKAR-‘19 avontuur bezig, moest toezien dat Ron hem had verslagen. Of Mart daar mee zit? Nee hoor, kijk maar naar de foto. Altijd blij, opgewekt en in voor een geintje.
Voor Marcel Piek was het zijn eerste wedstrijd weer na de val in Hellendoorn. Marcel was voor de zekerheid, in de week voor de wedstrijd, wel zo verstandig geweest even bij de dokter langs te gaan. Maar alles was gelukkig goed en er kon gestart worden. Hoewel het 3e rondje niet vanzelf ging was Marcel wel blij dat hij weer op de motor zat.

Voor nu, willen we als altijd de organisatie bedanken voor de geweldige Enduro. Maar laten we vooral de landeigenaren en de bewoners van de omgeving niet vergeten. Wij in NH weten maar al te goed dat je niet zonder een positieve publieke opinie kan. Harfsen, hartstikke bedankt!
Op naar de kampioensrit in Eindhoven, 25 en 26 November.

 

 

 

.

FOTO : De altijd vrolijke Martien Jimmink.

 

Met dank aan onderstaande sponsors:

SP 2000 – Grondverzetmachines
KOOPS – Machines en techniek
Highlight reclame – Lichtreclame en belettering
Hartog Lucerne – Speciaal paardenvoer
Boekel transport – Handel en transport bedrijf
Zantingh – professionele gasbrander-installaties
mcKili – Good food and catering
ABS de Laat HHW/Alkm. – Autoschade en Caravan herstel
GlasGarage HHW/Alkm. – Autoglas herstel en vervanging
Van Breugel – Mechanisatie
Martien Jimmink – Diverse loon-werkzaamheden
Double D – Design en mx parts
Fossa Media – Drukwerk, vlaggen, kleding, event dressing & more