2e Editie van PieperCross Westerkwartier nadert met rasse schreden!

Jorn vd Velde in vliegende stijl tijdens de editie van 2018Op 13/14 april wordt er op de grens van Groningen en Friesland aan de Poelbuurt in Opende weer een machtig mooi motocross weekend georganiseerd. Er is een splinter nieuw parcours uitgezet van bijna 10km!
Zaterdag: Ochtend: MON Brommercoss / Middag: offroad rit/vrij trainen op afgesloten parcours van 10km (kenteken niet nodig). Opende/Houtigehage
Zondag: ONK jeugd enduro, ‘smiddags 4-uurs crosscountry voor solo en team rijders.

Zondagmiddag wordt het klapstuk van ons cross weekend verreden. Een KNMV 4-uurs Cross Country race. Hieraan kun je als solo rijder meedoen, of je kan als team van 2 rijders inschrijven. De team rijders mogen elkaar af lossen zo lang en zo vaak als ze zelf willen of denken nodig te hebben qua rust. Voor de solorijders wordt het een 4 uur durende slijtage slag tegen de andere rijders, het terrein, maar vooral tegen zichzelf. Vermoeidheid en gebrek aan focus/concentratie zal de meeste rijders al na 1 a 2 uren parten gaan spelen. Ook moet men in de pit-straat af en toe benzine tanken, evt. sleutelen en ook zichzelf voorzien van eten/drinken en wellicht even korte rust nemen om het vol te kunnen houden.

​Na 4 uren wordt de wedstrijd afgevlagd en degene die de meeste ronden heeft gereden in de kortste tijd is winnaar, zo simpel is het… De uitzonderlijke bikkel die de Solo klasse weet te winnen wordt benoemd tot de “Pieperkoning van het Westerkwartier van 2019”

Wil je meedoen aan ons motorweekend, schrijf dan zsm in.
Met name de inschrijving voor de CrossCountry van zondag 14 april begint nu flink te lopen en … Vol = Vol

Programma, info, INSCHRIJVEN en nieuws op:
www.piepercross.com

FOTO: LB Crossfoto’s