Vogels klaar voor het seizoen na mooi weekend in Verdun (FR)

Vogels is klaar voor het seizoen.
“Het heeft me goed gedaan, die wedstrijden in het Belgisch kampioenschap. Ik zit lekker in mijn ritme en weet waar ik op moet letten.” Niet alleen de rijders van het Belgisch kampioenschap streden met Vogels om de bekers, maar dit keer was het een regionale wedstrijd in Verdun, Frankrijk, waar naast de Fransen en de Belgen ook nog Zwitsers mee reden. Met weer een mooie tweede plaats op zak kijkt Vogels tevreden terug en met vertrouwen vooruit.

Zaterdag begon het met regen..
Zaterdagochtend vertrok Hans vogels met Gert Jan Reijnders naar het Franse Verdun. Dit keer was er na de reis van 365 km in de middag mooi tijd om de proeven te lopen. Iets dat Vogels de vorige wedstrijden door een drukke agenda moest laten schieten. “We liepen op zaterdag de proeven in de regen. Ik had er een hard hoofd in want ik had weinig trek in modder en glijpartijen. vertelde Hans later. “Zondag begon met mist en kou. We hadden zo op een Hollandse maisplak kunnen staan.” grapt hij. “Gelukkig kwam de zon door en trok de mist op. 20 graden werd het nog zonder modder en gladde bende. Het was wel de eerste keer dat ik in de ochtend voor de start van de proef de handen heb moeten warmen aan de uitlaat!”

Een mooie Extreme start van de proef, liet Hans genieten van wederom een mooie wedstrijd. Twee echte enduro proeven en één crosstest
Wie een beetje heeft opgelet met geschiedenis, weet dat ‘de slag om Verdun’ een hele belangrijke is geweest. Het gebied is dan ook echt prachtig en overal zie je nog monumenten of oude loopgraven.

Naast de crosstest (die werd gereden op een baantje met een veld) waren er tegen de hellingen op nog twee schitterende proeven uit gezet. “Omhoog – omlaag , kort draaiwerk in het bos, echte enduroproeven” vertelde Hans. Eén van die twee proeven begon mooi met een stuk extreme, waarna je zo omhoog het bos in reed!”

Mooie klassering
“Ik ben wel blij met die tweede plaats! Ik moest er wel voor gaan zitten en de concentratie vast blijven houden want ik ben er toch twee keer af gevlogen.” Vogels klaagt niet, maar laat toch tussendoor even vallen dat hij zich wel zeer heeft gedaan bij de tweede schuiver. “Ik had toch wel ietsjes last van de rug, maar dat komt ook wel weer goed.”

Oude bekenden
Het was niet alleen een regiowedstrijd in Frankrijk in het Frans kampioenschap, maar ook het Belgisch kampioenschap had deze wedstrijd op zijn kalender gezet en naast een paar Nederlanders die voor de training reden, waren er zelfs Zwitsers. Zo kwam Hans nog oude bekenden tegen uit het Husaberg tijdperk.
“Alle Inters waren in de tijdwaarneming op één hoop geschoven. dat gaat lang niet altijd zo. Maar dat gaf nu wel een mooi beeld van waar ik sta.” Sprak Vogels tevreden. “Zevende in de scratch en tweede in de E2 klasse. Ik had genoeg tijd over naar nummer drie, dus die twee schuivers hebben me gelukkig geen plaats gekost.”

“Klaverblad rijden”
“Het was goed geregeld daar in Verdun. We reden een soort klaverblad en daardoor kon je steeds sleutelen bij je bus. Dat was echt super! We reden eerst de groene route en daarna de rode. Tussendoor kwam je dan steeds terug bij de bus. Dat was echt ideaal!”
22 September gaat het dan weer los voor de Nederlandse competitie.
Deze eerste wedstrijd van het seizoen wordt verreden in het Belgische Walcourt tijdens het Belgisch kampioenschap enduro.