Bas Klein Haneveld pakt goud in de zesdaagse in Portugal

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team heeft in de zesdaagse in Portugal goud weten te pakken. De laatste twee dagen wist hij tot een goed einde te brengen en eindigde hiermee als vijftiende in de C2 klasse en werd zevenentwintigste in de scratch! De vijfde dag was een mooie, droge dag met een lekkere temperatuur en zon. Omdat Bas op de vierde dag een goed resultaat neer had weten te zetten, mocht hij op de vijfde dag eerder starten. Om 08:08 uur ging hij van start om voor de derde keer in deze zesdaagse een nieuwe route en proeven voorgeschoteld te krijgen.

’Na de start kwamen we gelijk aan bij de eerste proef , dus koud de eerste proef rijden. Dit is altijd lastig. Doordat ik op dag 4 best veel van mezelf gevraagd had, kon ik dit goed voelen aan mijn armen. Ik heb besloten de eerste proef smooth te rijden om de dag soepel te beginnen en niet gelijk teveel last te krijgen van de armen. Toch merkte ik dat alles sneller verzuurde dan de dagen ervoor, waardoor ik toch een tandje minder moest rijden dan dat ik eigenlijk de gehele dag had willen laten zien,’’ vertelt Bas.

Wel sloot Klein Haneveld de dag af met een achttiende plaats in de C2 klasse en was hiermee opnieuw de tweede beste Nederlander.

De zesde en laatste dag bestond uit een slotcross. Deze werd verreden op en rond de kartbaan die voor 85 procent onverhard was. Bas ging van start in de snelste groep van de C2 klasse. Omdat er geen starthek was, werd er met een behulp van een rode vlag gestart. Wanneer er een valse start gemaakt werd, kreeg de desbetreffende rijder een straftijd van een minuut opgelegd. Bas mocht als vijftiende oprijden maar helaas was er maar voor dertien rijders plaats op de eerste startrij waardoor hij vanaf de tweede startrij moest starten.

‘’Met de start gebeurde er van alles, allerlei rijders vielen er voor mij in een aantal bochten achter elkaar waardoor ik niet zo’n hele beste start had. Wel kon ik nog een aantal plaatsen terugpakken waardoor ik de slotcross als 21e afsloot. In het algemeen klassement over de gehele zesdaagse ben ik 15e geworden in de C2 klasse en 27e in de scratch van de totaal 312 gefinishte rijders. Dit was goed voor een gouden medaille. Finishen als 2e Nederlander voelt goed en ik ben zeer tevreden over mijn zesdaagse. Graag wil ik al mijn sponsoren die mij het hele jaar gesteund hebben bedanken en TeamNL voor de geweldige verzorging bij deze zesdaagse! In het bijzonder Altop Kunststoftechniek en HT Rally Raid voor het beschikbaar stellen van de motoren waar ik dit jaar mee heb mogen rijden.’’