Zeer geslaagde Cross Country Heerde

Foto’s: enduro.nl / vsfoto.nl Op een knap zwaar parcours van bijna 8 km streden vandaag jong en oud en toppers en liefhebbers om de prijzen of de eer van het uitrijden. Er zat weinig rust in het erg gevarieerd uitgezette rondje dus echt koud hadden de rijders het niet ondanks de grijze lucht bij twee graden. Dik 200 dapperen grepen deze kans aan voor een goeie duur training. Maar ook crossers die eens wat anders wilden en jeugd zonder rijbewijs. Rondetijden van net 13 minuten tot dik in de 20. Geen probleem want door slim uitzetten was er voldoende passeer mogelijkheid.
In de ruime pauze tussen de ochtend en middagsessie stonden allen een waardige minuut stil voor mede endurorijder Edwin Straver, die helaas overleed na een ongeval in de afgelopen Dakar.
De hoofdprijs ging wel even naar België want het 5-uurs team met Dietger Damiaens en Roel Geurts was zowel ’s morgens als ’s middags ook absoluut de snelste.
Alle lijsten later op mylaps; voor nu foto’s er van onderaan dit verslag.
Beterschap voor de twee geblesseerden. Op 21 maart mogen de rijders op herhaling bij de cross-country in Westerbork die samen met de Jeugdenduro zal plaatsvinden.