Hannamax KTM team maakt positieve start in het ONK Enduro in Enter

Het Hannamax KTM team heeft met Antony Donders en Bart van Dulmen een positieve start gemaakt in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Enter. Na een moeilijke eerste ronde wist Antony vijfde te worden in de E3 klasse en nadat Bart slim en op safe had gereden, sloot hij de dag af op een elfde plaats.

Ondanks de slechte weersomstandigheden van de afgelopen weken had de Enterse motorclub er alles aan gedaan om de proeven er zo goed mogelijk in te leggen. Tijdens het proeven lopen op vrijdagmiddag waren beide rijders verrast hoe droog alles was. Bij proef 1 was het weiland vooraan nat, en in proef 2 was de modderbak in het midden van de proef nat en verder lag alles er perfect bij. Omdat het op vrijdagavond nog flink heeft geregend, was vooral het weiland van proef 1 erg nat geworden.

Antony had in de eerste proef gelijk last van opgepompte armen, wat in een foutje resulteerde en hierdoor ging gelijk flink wat tijd verloren. ‘’Ik ben niet tevreden over het begin van deze lange enduro van maar liefst 7,5 uur. Ik begon op een zesde plaats in de E3 klasse aan proef 2 en vanaf dat moment begon het lekker te gaan,’’ vertelt Antony. De rijder uit Kaatsheuvel reed de rest van de dag constant en wist top vijf tijden op de klok te zetten waarmee hij vijfde werd in de E3 klasse. ‘’Op een aantal foutjes na toch redelijk tevreden over de start van het seizoen. Hier kunnen we mee verder gaan bouwen naar de volgende wedstrijd in Havelte.’’

Omdat Bart vorig jaar tweede is geworden in de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro N3 moest hij dit jaar de overstap maken naar de inters E3. Bart begon voorzichtig aan de dag omdat het in het begin op verschillende plaatsen nog erg glad was. Dit resulteerde dat hij op een elfde plaats uit de eerste ronde kwam. In de tweede ronde was proef 1 al wat slechter geworden, wat resulteerde in een waterballet.

Bart zette ook in deze ronde tijden neer rond de elfde plaats met als afsluiter een achtste tijd in de derde proef. ‘’In de derde en laatste ronde begon het weer steeds slechter te worden waarbij het in het laatste half uur hard regende met veel wind. Proef 1 en 2 waren onveranderd en hierin wist ik een elfde en tiende tijd neer te zetten. De laatste proef was erg glad geworden waarbij ik erop heb gelet om zo min mogelijk fouten te maken. Ik zette een tiende tijd neer waarmee ik elfde werd in de daguitslag. Het was een wedstrijd waar meer verloren kon worden dan gewonnen. Ik heb op safe gereden en geen fouten gemaakt,’’ vertelt Bart.

De volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro is op 11 april in Havelte