Dag 1 EnduroGP goed verlopen voor Mike Bokslag

Dag 1 in de Franse EnduroGP is Mike goed doorgekomen. Na een mooie 15e plek in de proloog gisteravond moest Mike vandaag flink aan de bak.
De urenteller staat na de finish 8 uur verder en het was de hele dag racen om geen tijdstraf op te lopen. Op de route dus zo hard als je kunt en dan nog de Enduro-, Cross- en Extreme proef rijden. Bij de tc’s gemiddeld 4 minuten over.
De meeste proeven als 17e gefinished (en dagklassement ook 17e) en dat is een mooie uitslag in dit zware veld.

Het zwaarste was de derde ronde en de twee steile boshellingen, die de Nationals en open klasse mochten overslaan. ‘Iedere ronde stonden we daar met een mannetje of 5 te krabben om boven te komen en dat maakte het allemaal nog zwaarder’. Maar het is tenslotte een WK.
Naast de 2 steile klimmen, ook nog zo’n 100 meter op een heel smal paadje langs een echte afgrond. ‘Moest maar beetje tegen de bergwand aanhangen’.

Door de vele stenen was de achterband goed versleten. Na er een verse Metzeler op gelegd te hebben stond de Jumbo-Brouwer KTM 125 weer op tijd in het parc-fermé en start Mike morgen weer voor drie ronden van 96 km.