Persbericht Mathias Van Hoof: Tweemaal podium in WK Enduro!

Na een lange periode van verplichte rust, was het afgelopen weekend eindelijk zo ver en schoot het WK Enduro van start in het Zuid Franse Requista. Met amper 2 wedstrijden vooraf gereden te hebben, ging ook Husqvarna rijder Mathias Van Hoof van start in de Open 4 Stroke klasse, het officieuze wereldkampioenschap voor niet fabrieksrijders. Zowel op zaterdag als op zondag wist de snelle man uit Herentals het podium te halen en werd tweemaal tweede. Een mooi begin voor dit nieuw en ingekorte WK , maar er had meer ingezeten voor de 27 jarige enduro rijder….

Voorafgaande aan deze eerste WK wedstrijd reed de Herentalsenaar nog de twee en laatste wedstrijd voor het BK enduro in Verdun en wist daar in extremis een zeer verdienstelijk tweede plaats te behalen achter een snelle Mathew Van Oevelen. “Daarmee wist ik dat ik goed voorbereid naar het WK kon afzakken. Mijn nieuwe Husqvarna FE 350 loopt als een trein en het gevoel was héél goed. Dus met volle vertrouwen keek ik uit naar het eerste WK.”
Alleen deed een niet zo lichte aanvaring met een boom tijdens de 2e proef in Verdun, Mathias besluiten de kopserie te vervangen door een andere. En dat pakte niet zo goed uit in Frankrijk.

Op vrijdagavond startte hij nog goed in de extreemtest maar op de rotspartij bleef het voorwiel haken en gingen 5 seconden verloren ..en werd Mathias pas 14e en 7e in zijn open viertakt klasse.

Zaterdag werden de 5 seconden direkt goed gemaakt en werd hij 4de in de eerste speciale proef van de 6. Deze progressie zette de man uit de Kempen verder en wist zelfde de 3e proef te winnen! Dat deed hij nog eens over in de crosstest daarna en klom hij op naar de 2e plaats achter Damiaens die voor de eerste keer deelnam. Amper 7 seconden was het verschil; maar in de 5de proef ging het mis en Mathias tegen de Franse vlakte en verloor 20 belangrijke seconden. Toch kon hij nog een paar terug goedmaken wat voor een mooie 2de plaats zorgde in zijn open 4S klasse en 3de in scratch.

Zondag werden de tijden weer op nul gezet en gingen de heren opnieuw voor 2 ronden door het fijne stof op de Franse bergflanken. Mathias beet van zich af en wist direct een 3e tijd neer te zetten en bleef steeds in de top 3 . Maar opnieuw maakte hij een klein foutje in de extreem proef en moest aanvallen om nog op het podium te komen. Dat deed hij ook en ging voluit in de laatste proef. Dat pakte niet goed uit met een val tot gevolg. Toch was zijn voorsprong op zijn naaste concurrent nog groot genoeg zodat hij weer 2de werd in zijn klasse en 3e in het algemeen.

” Tweemaal op het podium is niet slecht, maar ik heb te veel fouten gemaakt. De andere kopserie zorgde voor een ander stuurgedrag dan ik gewoon ben en dat brak zuur op. Te veel kleine fouten, kleine en grote crashes en dat mag niet gebeuren. Ik had beter gekund en ben ondanks de 2 x 2e plaats niet tevreden. We gaan het probleem oplossen voor de volgende WK wedstrijd die aanstaand weekend in Italië zal plaatsvinden. Daar probeer ik dan de winst te halen. Daarna volgen nog 2 wedstrijden in Portugal. Alles is nog mogelijk” sloot de Husqvarna rijder nog af.